Аграрний тиждень. Україна
» » Ринок живця: подальше подорожчання
» » Ринок живця: подальше подорожчання

    Ринок живця: подальше подорожчання


    У середині місяця закупівельна ціна на живець свиней забійних кондицій здивувала операторів ринку раптовим «стрибком» середньої позначки до 34 грн/кг. Проте на цьому висхідний рух не зупинився, тож на початку третьої декади місяця свиней І-ї категорії закуповують по 35-37 грн/кг.

    Жвавий приріст цін на свинину живою вагою обумовлений як обмеженістю пропозиції свиней, так і досить активним попитом з боку закупівельників. Частина останніх відзначають, що «добрати» достатні для роботи на поточному тижні обсяги було не просто. Водночас частина переробників нарікає на слабку реалізацію, декотрі з них були змушені зменшити обсяги закупівлі або навіть утриматися від заготівлі сировини по такій ціні.

    Трохи стимулює попит м’ясокомбінатів на свинину непередбачуваність географії поширення АЧС: заготівля ведеться активніше, щоб не лишитися без свинини напередодні свят через вірогідні нові спалахи хвороби. Крім того, дещо підвищує попит окремих м’ясопереробників заміна дорогої яловичини у ковбасних виробах на дешевші альтернативні види м’яса, в тому числі й на свинину. Хоча такі настрої відзначаються далеко не у всіх представників м’ясопереробки, проте ці чинники стимулюють зростання ціни.

    Щодо подальшого руху закупівельних цін, то прогнози залишаються неоднозначними. Дехто очікує продовження їх висхідного руху до кінця місяця та стабілізації, інші, — навпаки, прогнозують послаблення до компромісного рівня 35 грн/кг. Однак, побутує думка, що найближчими тижнями пропозиція свинини має дещо зрости за рахунок «випуску» додаткових об’ємів живця дрібними відгодівельними комплексами. Це в свою чергу матиме дестимулюючий вплив на ціни живця свиней забійних кондицій.

    Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії (2012-2017 рр.)
    Джерело: Аналітичний відділ АСУ

    Що у рітейлі?

    По завершенню другої декади березня ціни на свинячі частини у роздрібних мережах дещо зросли. Так, грудинка подорожчала на 2,5 грн/кг — до 72,85 грн/кг у середньому, а ціна стейку знову перетнула межу 90 грн/кг, додавши 2,6 грн/кг. Тазостегнова частина, стегно та корейка піднялися в ціні трохи більше ніж на 1,5 грн/кг, на 2,3% чи 1,4 грн/кг за тиждень подорожчав свинячий фарш, а ціна свинячої лопатки піднялася вище позначки 75 грн/кг. Роздрібна ціна «преміальних» частин ошийка та вирізки зросли менше ніж на 1%, які в кінці минулого тижня коштували 97,1 грн/кг та 103,85 грн/кг, відповідно.

    Зміна середніх роздрібних цін на окремі свинячі частини станом на 27.01-17.02.2017 р.





    Схожі новини
  • Ринок живця: «назло» трендам
  • Ринок живця: очікувана стабілізація
  • Ринок живця: ціни «на позитиві»
  • Ринок живця: ціни продовжать висхідний рух
  • Свині подорожчали на 5% за тиждень

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Ринок живця: подальше подорожчання


У середині місяця закупівельна ціна на живець свиней забійних кондицій здивувала операторів ринку раптовим «стрибком» середньої позначки до 34 грн/кг. Проте на цьому висхідний рух не зупинився, тож на початку третьої декади місяця свиней І-ї категорії закуповують по 35-37 грн/кг.

Жвавий приріст цін на свинину живою вагою обумовлений як обмеженістю пропозиції свиней, так і досить активним попитом з боку закупівельників. Частина останніх відзначають, що «добрати» достатні для роботи на поточному тижні обсяги було не просто. Водночас частина переробників нарікає на слабку реалізацію, декотрі з них були змушені зменшити обсяги закупівлі або навіть утриматися від заготівлі сировини по такій ціні.

Трохи стимулює попит м’ясокомбінатів на свинину непередбачуваність географії поширення АЧС: заготівля ведеться активніше, щоб не лишитися без свинини напередодні свят через вірогідні нові спалахи хвороби. Крім того, дещо підвищує попит окремих м’ясопереробників заміна дорогої яловичини у ковбасних виробах на дешевші альтернативні види м’яса, в тому числі й на свинину. Хоча такі настрої відзначаються далеко не у всіх представників м’ясопереробки, проте ці чинники стимулюють зростання ціни.

Щодо подальшого руху закупівельних цін, то прогнози залишаються неоднозначними. Дехто очікує продовження їх висхідного руху до кінця місяця та стабілізації, інші, — навпаки, прогнозують послаблення до компромісного рівня 35 грн/кг. Однак, побутує думка, що найближчими тижнями пропозиція свинини має дещо зрости за рахунок «випуску» додаткових об’ємів живця дрібними відгодівельними комплексами. Це в свою чергу матиме дестимулюючий вплив на ціни живця свиней забійних кондицій.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії (2012-2017 рр.)
Джерело: Аналітичний відділ АСУ

Що у рітейлі?

По завершенню другої декади березня ціни на свинячі частини у роздрібних мережах дещо зросли. Так, грудинка подорожчала на 2,5 грн/кг — до 72,85 грн/кг у середньому, а ціна стейку знову перетнула межу 90 грн/кг, додавши 2,6 грн/кг. Тазостегнова частина, стегно та корейка піднялися в ціні трохи більше ніж на 1,5 грн/кг, на 2,3% чи 1,4 грн/кг за тиждень подорожчав свинячий фарш, а ціна свинячої лопатки піднялася вище позначки 75 грн/кг. Роздрібна ціна «преміальних» частин ошийка та вирізки зросли менше ніж на 1%, які в кінці минулого тижня коштували 97,1 грн/кг та 103,85 грн/кг, відповідно.

Зміна середніх роздрібних цін на окремі свинячі частини станом на 27.01-17.02.2017 р.





Схожі новини
  • Ринок живця: «назло» трендам
  • Ринок живця: очікувана стабілізація
  • Ринок живця: ціни «на позитиві»
  • Ринок живця: ціни продовжать висхідний рух
  • Свині подорожчали на 5% за тиждень

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.