Бурякоцукрова галузь України, за словами керівника аналітичного відділу «Укрцукор» Руслани Бутило, останнім часом здійснила неймовірний прорив в підвищенні якості продукції, зокрема цукрові заводи активно модернізують виробництво і для виготовлення однієї тонни цукру потрібно все менше і менше буряків.
«Окрім того, збільшується середня потужність цукрових заводів - за 5 років на 740 т цукрових буряків на добу, а за 25 років – 1,2 тис. т цукрових буряків на добу», - прокоментувала Бутило.
Що стосується експортного потенціалу галузі, вітчизняні виробники за останній рік зуміли повністю змінити географію поставок та наростити виробництво цукру І-ої категорії, який користується попитом на міжнародній арені.
«За 2016/2017 МР реалізували на зовнішні ринки 732 тис. т цукру і лідером з імпортерів є Шрі-Ланка. Проте, ринок ЄС є пріоритетом номер один для виробників, тому ми неодноразово наголошували на необхідності збільшити квоти на поставки цукру в ЄС в 15 раз до 200 тис. т.», - пояснює Р. Бутило.