Станом на 31 жовтня, вітчизняні цукровари виготовили 1,003 млн т цукру і переробили 7,24 млн т цукрових буряків.
Наразі працює 40 цукрових заводів добова потужність яких становить 172,4 тис. т переробки цукрових буряків, що на 6% більше порівняно з минулим роком.
«Цукристість цього року дещо нижча, порівняно з минулорічними показниками – 17,22% до 17,86% і відповідно вихід цукру також дещо менший – 14,24 (14,87 минулого року). Проте, за оцінками асоціації, виробництво цукру вдасться зберегти на рівні минулого року – близько 2 млн т», - коментує керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.
Станом на 30 жовтня викопано 227,1 тис. га цукрових буряків, що становить 71% посівних площ. Найбільше зібрали в Вінницькій, Полтавській та Хмельницькій областях.