У квітні 2018 р. набувають чинності нові правила забою домашніх тварин. Про це розповів голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в інтерв’ю виданню БізнесЦензор.
«Раніше можна було забивати три голови в день, а тепер три голови в тиждень. Якщо порахувати по три голови в тиждень, то це 150 голів на рік. Якщо забиваєш менше, то можна це робити для себе. Але якщо більше, то мова йде про бізнес, який повинен працювати за правилами», — заявив голова служби.
Володимир Лапа не підтвердив чутки про повну заборону домашнього забою худоби.
«Я читав у багатьох ЗМІ, буде заборона продавати «домашнє м'ясо». Відверта брехня. Можна привезти на бійню, забити і потім реалізувати на ринку. Заборони на реалізацію немає. Просто забій повинен проводитися відповідно до вимог, які існують у всіх цивілізованих країнах», — сказав чиновник.
Підсумовуючи Володимир Лапа додав, що нецивілізований забій — серйозна загроза для епізоотичної ситуації в Україні.
https://kurkul.com