Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»На виробництві прошуто в Україні отримують 40% рентабельності
АТУ»Новини»На виробництві прошуто в Україні отримують 40% рентабельності

    На виробництві прошуто в Україні отримують 40% рентабельності


    На виробництві прошуто — сиров’яленої свинини — можна отримати 40% рентабельності. Про це свідчить досвід компанії Ham.Lo, єдиного виробника делікатесу в Україні, передає mind.ua.

    В 2015 році компанію започаткували фінансовий аналітик Юрій Сербін та маркетолог Сергій Чучков. Першу продукцію продавали на фестивалі вуличної їжі. Згодом компанія налагодила поставки в ресторани та торговельні мережі.

    Українське прошуто продають на 30-40% дешевше за імпортні аналоги. За рік компанія виготовляє 2 тонни прошуто та ще 2,5 тонни бастурми, кускової яловичини, качиного філе тощо.

    За словами Сербіна, собівартість виробництва кілограму делікатесу становить 300 грн, продають — до 450 грн/кг.

    «Прошуто – це чесний продукт, бо в нього нічого не можна ввести зайвого. Це виключно м’ясо і сіль», — додає власник бізнесу. Але на прибутки доведеться чекати довго, адже виробничий цикл становить понад 12 місяців.

    Окремо доведеться подбати про сировину. Для виробництва прошуто потрібна беконна порода свиней. Вік тварини має становити не менше 9 місяців, а вага — 130-135 кг. Вартість такої сировини зазвичай складає 150 гривень за кілограм забійної ваги,  а це значно дорожче за звичайну товарну свинину. Проте інакша свинина не підійде, м’ясо має бути зрілим.

     

    https://agroday.com.ua





    Схожі новини
  • Щедра осінь тішить покупців
  • На мінімалку можна купити 260 кг хліба або 170 літрів молока (інфографіка)
  • За місяць до Великодня м'ясо подорожчало на 10%
  • Скорочення імпорту свинини на 50% дозволить збільшити поголів’я свиней на 11% до 8,350 тис. голів
  • Експорт м’яса птиці в минулому році зріс на 80%

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На виробництві прошуто в Україні отримують 40% рентабельності

29 березень, Розділ Новини, переглядів 2 600

На виробництві прошуто — сиров’яленої свинини — можна отримати 40% рентабельності. Про це свідчить досвід компанії Ham.Lo, єдиного виробника делікатесу в Україні, передає mind.ua.

В 2015 році компанію започаткували фінансовий аналітик Юрій Сербін та маркетолог Сергій Чучков. Першу продукцію продавали на фестивалі вуличної їжі. Згодом компанія налагодила поставки в ресторани та торговельні мережі.

Українське прошуто продають на 30-40% дешевше за імпортні аналоги. За рік компанія виготовляє 2 тонни прошуто та ще 2,5 тонни бастурми, кускової яловичини, качиного філе тощо.

За словами Сербіна, собівартість виробництва кілограму делікатесу становить 300 грн, продають — до 450 грн/кг.

«Прошуто – це чесний продукт, бо в нього нічого не можна ввести зайвого. Це виключно м’ясо і сіль», — додає власник бізнесу. Але на прибутки доведеться чекати довго, адже виробничий цикл становить понад 12 місяців.

Окремо доведеться подбати про сировину. Для виробництва прошуто потрібна беконна порода свиней. Вік тварини має становити не менше 9 місяців, а вага — 130-135 кг. Вартість такої сировини зазвичай складає 150 гривень за кілограм забійної ваги,  а це значно дорожче за звичайну товарну свинину. Проте інакша свинина не підійде, м’ясо має бути зрілим.

 

https://agroday.com.ua





Схожі новини
  • Щедра осінь тішить покупців
  • На мінімалку можна купити 260 кг хліба або 170 літрів молока (інфографіка)
  • За місяць до Великодня м'ясо подорожчало на 10%
  • Скорочення імпорту свинини на 50% дозволить збільшити поголів’я свиней на 11% до 8,350 тис. голів
  • Експорт м’яса птиці в минулому році зріс на 80%

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.