Аграрний тиждень. Україна
» » Виробникам м’яса радять більше експортувати до Африки
» » Виробникам м’яса радять більше експортувати до Африки

    Виробникам м’яса радять більше експортувати до Африки


    До 2026 року в світі прогнозується суттєве зростання споживання тваринницької продукції, в тому числі, м’яса. Зокрема, споживання м’яса птиці на глобальному ринку збільшиться на 12%.

    Найбільше зростання попиту спостерігатиметься в країнах Африки: Судані, Нігерії та Ефіопії, інформує Асоціація тваринників України.

    Збільшиться попит і на яловичину — приблизно на 10%. Свинини споживатимуть на 9% більше, а молочних продуктів — на 20%.

    «Це гарна новина для наших виробників яловичини та свинини, — коментує Ірина Паламар, голова асоціації. – Тобто займатися тваринницьким бізнесом з орієнтацію на експорт до країн Африки дуже вигідно та перспективно».

    Паламар акцентує, що саме в африканських країнах активно зростає попит на м’ясо.

    Український уряд якраз працює над налагодженням співпраці з африканським континентом. Що ж стосується самих виробників, то вони давно готові експортувати і виробляти більше продукції для реалізації за кордон. Для цього у них є потужності і можливості. А якість і ціна на наше м’ясо є досить конкурентоспроможними.

    Хоча й існує низка проблем, додає Паламар. Це високе експортне мито, нестача контрольно-пропускних пунктів у портах, халяльних забійних цехів, бюрократичні перешкоди тощо. Ще одною проблемою для експорту залишається ситуація з АЧС.

    До слова, останнім часом експорт м’яса із України зростає. За результатами минулого року обсяги експорту такої продукції зросли на 37% до $531,3 млн. На перше місце серед імпортерів українського м’яса з часткою 15,1% вийшли Нідерланди. Також чималі поставки йдуть до Єгипту та Іраку.

     

    https://agroday.com.ua





    Схожі новини
  • ПТАХІВНИЦТВО НАРОЩУЄ ВИРОБНИЦТВО
  • Чому в Україні не вигідно займатися виробництвом яловичини?
  • Основні тенденції експорту м’ясної продукції
  • Ірина Паламар: «Процес боротьби зі спалахом АЧС є довготривалим»
  • Українська яловичина може вийти на ринок Японії

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Виробникам м’яса радять більше експортувати до Африки


До 2026 року в світі прогнозується суттєве зростання споживання тваринницької продукції, в тому числі, м’яса. Зокрема, споживання м’яса птиці на глобальному ринку збільшиться на 12%.

Найбільше зростання попиту спостерігатиметься в країнах Африки: Судані, Нігерії та Ефіопії, інформує Асоціація тваринників України.

Збільшиться попит і на яловичину — приблизно на 10%. Свинини споживатимуть на 9% більше, а молочних продуктів — на 20%.

«Це гарна новина для наших виробників яловичини та свинини, — коментує Ірина Паламар, голова асоціації. – Тобто займатися тваринницьким бізнесом з орієнтацію на експорт до країн Африки дуже вигідно та перспективно».

Паламар акцентує, що саме в африканських країнах активно зростає попит на м’ясо.

Український уряд якраз працює над налагодженням співпраці з африканським континентом. Що ж стосується самих виробників, то вони давно готові експортувати і виробляти більше продукції для реалізації за кордон. Для цього у них є потужності і можливості. А якість і ціна на наше м’ясо є досить конкурентоспроможними.

Хоча й існує низка проблем, додає Паламар. Це високе експортне мито, нестача контрольно-пропускних пунктів у портах, халяльних забійних цехів, бюрократичні перешкоди тощо. Ще одною проблемою для експорту залишається ситуація з АЧС.

До слова, останнім часом експорт м’яса із України зростає. За результатами минулого року обсяги експорту такої продукції зросли на 37% до $531,3 млн. На перше місце серед імпортерів українського м’яса з часткою 15,1% вийшли Нідерланди. Також чималі поставки йдуть до Єгипту та Іраку.

 

https://agroday.com.ua





Схожі новини
  • ПТАХІВНИЦТВО НАРОЩУЄ ВИРОБНИЦТВО
  • Чому в Україні не вигідно займатися виробництвом яловичини?
  • Основні тенденції експорту м’ясної продукції
  • Ірина Паламар: «Процес боротьби зі спалахом АЧС є довготривалим»
  • Українська яловичина може вийти на ринок Японії

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.