Аграрний тиждень. Україна
» » Роблять ставку на курятину
» » Роблять ставку на курятину

    Роблять ставку на курятину


    Вітчизняні агробізнесмени роблять ставку на курятину. Саме це м'ясо найпопулярніше. Адже за собівартістю дешевше ніж яловичина чи свинина. А в загальній структурі споживання його частка становить 50%. Отже, птахівникам нарощувати виробництво вигідно. Кажуть, до 2015 року обсяги його збільшать на третину. Вже торік надбали півтора мільйона тонн.
    Вона смачна, а головне, - доступна. Тож їсть курятини українець багато. 24 кілограми за рік. А це на 2 кіло більше, ніж споживають європейці. Ціни на це м`ясо стабільні. В опті тушка коштуватиме 16 гривень. Від цінових пропозицій минулого року майже не відрізняється.
    "Оскільки короткий цикл виробництва. І дивлячись на ціну ми майже зрівнялися: короткий цикл виробництва м’яса птиці на рівні 15 гривень, майже така ж закупівельна ціна. На свинину на рівні 15 гривень. І закупівельна ціна на яловичину десь 2-3 гривні різниця в ціні. Тоді ж птиця вийшла на перший план, ну хоча це не є досить вірно", - розповідає Ольга Мозгова, аналітик аграрного ринку.
    Урядовці запевняють: цим м`ясом країна забезпечена, тож треба експортувати. Торік за кордон продали 33 тисячі тонн. Цьогоріч обсяги планують збільшити втричі. Та відправити курятину до ЄС. Щоправда, аналітики впевнені: на нас там не чекають.
    "У Європі, там 90% курятини, ця цифра вона не перевірена, але є такий орієнтир, що 80-90% курятини споживається у виді напівфабрикатів. Тобто це курка, яка супердешева. Коштує вона 1,3 долари за кг. Вона набагато дешевша, ніж та курятина, яку Україна намагається постачати в Європу. Я не думаю ,що в нас там сильно великі перспективи, в Європі", - пояснює телеканалу UBR Дмитро Ушенко, аналітик аграрного ринку.
    А ось виробників цей ринок приваблює. Адже ціни там вищі. Приміром, в Україні кіло філе коштує 32 гривні. В ЄС за нього правлять в середньому 50.
    "У них трошки інший розподіл тушки, і для нас було б вигідно експортувати туди біле м'ясо. Яке більше цінується в Європі. А в Україні залишати ніжки, крильця, тобто дешевші частини тушки. Власне за умов такого експорту ми б могли збільшити обсяги виробництва птиці і скоротити імпорт, тому що ось що імпортується? Дешеві частини, яких недостатньо в Україні", - вважає Єлизавета Святківська, аналітик аграрного ринку.
    Перемови з ЄС тривають складно, стверджують фахівці. Втім, у Мінагропроді сподіваються: цей ринок можуть відкрити Україні вже восени цього року.
    Джерело: Український Бізнес Ресурс





    Схожі новини
  • У 2012 році виробництво української курятини зросло на 5%
  • Ціни на м'ясо до Нового року зростуть на 20%
  • Курятина в Україні подорожчає
  • За місяць до Великодня м'ясо подорожчало на 10%
  • В Україні яловичина стає делікатесом?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Роблять ставку на курятину


Вітчизняні агробізнесмени роблять ставку на курятину. Саме це м'ясо найпопулярніше. Адже за собівартістю дешевше ніж яловичина чи свинина. А в загальній структурі споживання його частка становить 50%. Отже, птахівникам нарощувати виробництво вигідно. Кажуть, до 2015 року обсяги його збільшать на третину. Вже торік надбали півтора мільйона тонн.
Вона смачна, а головне, - доступна. Тож їсть курятини українець багато. 24 кілограми за рік. А це на 2 кіло більше, ніж споживають європейці. Ціни на це м`ясо стабільні. В опті тушка коштуватиме 16 гривень. Від цінових пропозицій минулого року майже не відрізняється.
"Оскільки короткий цикл виробництва. І дивлячись на ціну ми майже зрівнялися: короткий цикл виробництва м’яса птиці на рівні 15 гривень, майже така ж закупівельна ціна. На свинину на рівні 15 гривень. І закупівельна ціна на яловичину десь 2-3 гривні різниця в ціні. Тоді ж птиця вийшла на перший план, ну хоча це не є досить вірно", - розповідає Ольга Мозгова, аналітик аграрного ринку.
Урядовці запевняють: цим м`ясом країна забезпечена, тож треба експортувати. Торік за кордон продали 33 тисячі тонн. Цьогоріч обсяги планують збільшити втричі. Та відправити курятину до ЄС. Щоправда, аналітики впевнені: на нас там не чекають.
"У Європі, там 90% курятини, ця цифра вона не перевірена, але є такий орієнтир, що 80-90% курятини споживається у виді напівфабрикатів. Тобто це курка, яка супердешева. Коштує вона 1,3 долари за кг. Вона набагато дешевша, ніж та курятина, яку Україна намагається постачати в Європу. Я не думаю ,що в нас там сильно великі перспективи, в Європі", - пояснює телеканалу UBR Дмитро Ушенко, аналітик аграрного ринку.
А ось виробників цей ринок приваблює. Адже ціни там вищі. Приміром, в Україні кіло філе коштує 32 гривні. В ЄС за нього правлять в середньому 50.
"У них трошки інший розподіл тушки, і для нас було б вигідно експортувати туди біле м'ясо. Яке більше цінується в Європі. А в Україні залишати ніжки, крильця, тобто дешевші частини тушки. Власне за умов такого експорту ми б могли збільшити обсяги виробництва птиці і скоротити імпорт, тому що ось що імпортується? Дешеві частини, яких недостатньо в Україні", - вважає Єлизавета Святківська, аналітик аграрного ринку.
Перемови з ЄС тривають складно, стверджують фахівці. Втім, у Мінагропроді сподіваються: цей ринок можуть відкрити Україні вже восени цього року.
Джерело: Український Бізнес Ресурс





Схожі новини
  • У 2012 році виробництво української курятини зросло на 5%
  • Ціни на м'ясо до Нового року зростуть на 20%
  • Курятина в Україні подорожчає
  • За місяць до Великодня м'ясо подорожчало на 10%
  • В Україні яловичина стає делікатесом?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.