Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Роблять ставку на курятину
АТУ»Новини»Роблять ставку на курятину

    Роблять ставку на курятину


    Вітчизняні агробізнесмени роблять ставку на курятину. Саме це м'ясо найпопулярніше. Адже за собівартістю дешевше ніж яловичина чи свинина. А в загальній структурі споживання його частка становить 50%. Отже, птахівникам нарощувати виробництво вигідно. Кажуть, до 2015 року обсяги його збільшать на третину. Вже торік надбали півтора мільйона тонн.
    Вона смачна, а головне, - доступна. Тож їсть курятини українець багато. 24 кілограми за рік. А це на 2 кіло більше, ніж споживають європейці. Ціни на це м`ясо стабільні. В опті тушка коштуватиме 16 гривень. Від цінових пропозицій минулого року майже не відрізняється.
    "Оскільки короткий цикл виробництва. І дивлячись на ціну ми майже зрівнялися: короткий цикл виробництва м’яса птиці на рівні 15 гривень, майже така ж закупівельна ціна. На свинину на рівні 15 гривень. І закупівельна ціна на яловичину десь 2-3 гривні різниця в ціні. Тоді ж птиця вийшла на перший план, ну хоча це не є досить вірно", - розповідає Ольга Мозгова, аналітик аграрного ринку.
    Урядовці запевняють: цим м`ясом країна забезпечена, тож треба експортувати. Торік за кордон продали 33 тисячі тонн. Цьогоріч обсяги планують збільшити втричі. Та відправити курятину до ЄС. Щоправда, аналітики впевнені: на нас там не чекають.
    "У Європі, там 90% курятини, ця цифра вона не перевірена, але є такий орієнтир, що 80-90% курятини споживається у виді напівфабрикатів. Тобто це курка, яка супердешева. Коштує вона 1,3 долари за кг. Вона набагато дешевша, ніж та курятина, яку Україна намагається постачати в Європу. Я не думаю ,що в нас там сильно великі перспективи, в Європі", - пояснює телеканалу UBR Дмитро Ушенко, аналітик аграрного ринку.
    А ось виробників цей ринок приваблює. Адже ціни там вищі. Приміром, в Україні кіло філе коштує 32 гривні. В ЄС за нього правлять в середньому 50.
    "У них трошки інший розподіл тушки, і для нас було б вигідно експортувати туди біле м'ясо. Яке більше цінується в Європі. А в Україні залишати ніжки, крильця, тобто дешевші частини тушки. Власне за умов такого експорту ми б могли збільшити обсяги виробництва птиці і скоротити імпорт, тому що ось що імпортується? Дешеві частини, яких недостатньо в Україні", - вважає Єлизавета Святківська, аналітик аграрного ринку.
    Перемови з ЄС тривають складно, стверджують фахівці. Втім, у Мінагропроді сподіваються: цей ринок можуть відкрити Україні вже восени цього року.
    Джерело: Український Бізнес Ресурс





    Схожі новини
  • Курятина в Україні подорожчає
  • У 2012 році виробництво української курятини зросло на 5%
  • За місяць до Великодня м'ясо подорожчало на 10%
  • Ціни на м'ясо до Нового року зростуть на 20%
  • В Україні яловичина стає делікатесом?

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Роблять ставку на курятину

17 липень, Розділ Новини, переглядів 4 857

Вітчизняні агробізнесмени роблять ставку на курятину. Саме це м'ясо найпопулярніше. Адже за собівартістю дешевше ніж яловичина чи свинина. А в загальній структурі споживання його частка становить 50%. Отже, птахівникам нарощувати виробництво вигідно. Кажуть, до 2015 року обсяги його збільшать на третину. Вже торік надбали півтора мільйона тонн.
Вона смачна, а головне, - доступна. Тож їсть курятини українець багато. 24 кілограми за рік. А це на 2 кіло більше, ніж споживають європейці. Ціни на це м`ясо стабільні. В опті тушка коштуватиме 16 гривень. Від цінових пропозицій минулого року майже не відрізняється.
"Оскільки короткий цикл виробництва. І дивлячись на ціну ми майже зрівнялися: короткий цикл виробництва м’яса птиці на рівні 15 гривень, майже така ж закупівельна ціна. На свинину на рівні 15 гривень. І закупівельна ціна на яловичину десь 2-3 гривні різниця в ціні. Тоді ж птиця вийшла на перший план, ну хоча це не є досить вірно", - розповідає Ольга Мозгова, аналітик аграрного ринку.
Урядовці запевняють: цим м`ясом країна забезпечена, тож треба експортувати. Торік за кордон продали 33 тисячі тонн. Цьогоріч обсяги планують збільшити втричі. Та відправити курятину до ЄС. Щоправда, аналітики впевнені: на нас там не чекають.
"У Європі, там 90% курятини, ця цифра вона не перевірена, але є такий орієнтир, що 80-90% курятини споживається у виді напівфабрикатів. Тобто це курка, яка супердешева. Коштує вона 1,3 долари за кг. Вона набагато дешевша, ніж та курятина, яку Україна намагається постачати в Європу. Я не думаю ,що в нас там сильно великі перспективи, в Європі", - пояснює телеканалу UBR Дмитро Ушенко, аналітик аграрного ринку.
А ось виробників цей ринок приваблює. Адже ціни там вищі. Приміром, в Україні кіло філе коштує 32 гривні. В ЄС за нього правлять в середньому 50.
"У них трошки інший розподіл тушки, і для нас було б вигідно експортувати туди біле м'ясо. Яке більше цінується в Європі. А в Україні залишати ніжки, крильця, тобто дешевші частини тушки. Власне за умов такого експорту ми б могли збільшити обсяги виробництва птиці і скоротити імпорт, тому що ось що імпортується? Дешеві частини, яких недостатньо в Україні", - вважає Єлизавета Святківська, аналітик аграрного ринку.
Перемови з ЄС тривають складно, стверджують фахівці. Втім, у Мінагропроді сподіваються: цей ринок можуть відкрити Україні вже восени цього року.
Джерело: Український Бізнес Ресурс





Схожі новини
  • Курятина в Україні подорожчає
  • У 2012 році виробництво української курятини зросло на 5%
  • За місяць до Великодня м'ясо подорожчало на 10%
  • Ціни на м'ясо до Нового року зростуть на 20%
  • В Україні яловичина стає делікатесом?

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.