Аграрний тиждень. Україна
» » Прогнозують зріст ринку салатів України на 20%
» » Прогнозують зріст ринку салатів України на 20%

    Прогнозують зріст ринку салатів України на 20%


    Прогнозують зріст ринку салатів України на 20% Український ринок салатів ненасичений. У найближчі три роки він зросте мінімум на 15-20%. Таким прогнозом поділився Хосе Луїс, іспанський інвестор, який вирощує в Україні салати для «МакДональдз», йдеться на «Економічній правді».

    Іспанець інвестував в український проект €5,5 млн і планує їх окупити за 5 років. Цю суму його компанія «Фіно Верде» витратила на будівництво переробного заводу площею майже 2 тис. кв. м.

    За словами Хосе Луїса, вирощуванню салату в Україні сприяють погодно-кліматичні умови, гарна земля та наявність ринку збуту. Сюди він переніс іспанські технології та вирощує зелень на зрошенні. Це рятує врожай у літню спеку.

    Цикл вирощування салату — 60 днів, що робить його особливо привабливою культурою. Айсберг, на якому спеціалізується компанія, збирають вручну. Качанчики зрізають та відправляють на завод для подальшої доробки. Одна людина може зібрати до 6 ц айсбергу.

    Термін зберігання салату становить всього 7 днів, тому його треба оперативно продати.

    Торік компанія зібрала 1 млн кг салату. У 2018-му планує наростити виробництво ще на 30%.

    Нагадаємо, за оцінками аналітичної компанії Pro-Consulting, ринок салатів та зелені в Україні насичений лише на 15%. Проте експерти більш оптимістичні у прогнозах. За їх очікуваннями, в найближчі роки ринок може зрости у п’ять разів.

    Поки що в Україні круглий рік вирощують зелень всього 5 підприємств. Аби закрити внутрішню потребу, основні об’єми продукції доводиться імпортувати.

     

    https://agroday.com.ua





    Схожі новини
  • Вирощування зелені може давати до 500% рентабельності
  • Як голландець заробляє на салатах
  • При низьких цінах на «борщовий набір» необхідно диверсифікувати виробництво – експерт
  • Astarta планує збільшити виробництво цукру в 2016 році до 600 тис. тонн
  • В Україні забракували молдавський соняшник та іспанський салат

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Прогнозують зріст ринку салатів України на 20%


Прогнозують зріст ринку салатів України на 20% Український ринок салатів ненасичений. У найближчі три роки він зросте мінімум на 15-20%. Таким прогнозом поділився Хосе Луїс, іспанський інвестор, який вирощує в Україні салати для «МакДональдз», йдеться на «Економічній правді».

Іспанець інвестував в український проект €5,5 млн і планує їх окупити за 5 років. Цю суму його компанія «Фіно Верде» витратила на будівництво переробного заводу площею майже 2 тис. кв. м.

За словами Хосе Луїса, вирощуванню салату в Україні сприяють погодно-кліматичні умови, гарна земля та наявність ринку збуту. Сюди він переніс іспанські технології та вирощує зелень на зрошенні. Це рятує врожай у літню спеку.

Цикл вирощування салату — 60 днів, що робить його особливо привабливою культурою. Айсберг, на якому спеціалізується компанія, збирають вручну. Качанчики зрізають та відправляють на завод для подальшої доробки. Одна людина може зібрати до 6 ц айсбергу.

Термін зберігання салату становить всього 7 днів, тому його треба оперативно продати.

Торік компанія зібрала 1 млн кг салату. У 2018-му планує наростити виробництво ще на 30%.

Нагадаємо, за оцінками аналітичної компанії Pro-Consulting, ринок салатів та зелені в Україні насичений лише на 15%. Проте експерти більш оптимістичні у прогнозах. За їх очікуваннями, в найближчі роки ринок може зрости у п’ять разів.

Поки що в Україні круглий рік вирощують зелень всього 5 підприємств. Аби закрити внутрішню потребу, основні об’єми продукції доводиться імпортувати.

 

https://agroday.com.ua





Схожі новини
  • Вирощування зелені може давати до 500% рентабельності
  • Як голландець заробляє на салатах
  • При низьких цінах на «борщовий набір» необхідно диверсифікувати виробництво – експерт
  • Astarta планує збільшити виробництво цукру в 2016 році до 600 тис. тонн
  • В Україні забракували молдавський соняшник та іспанський салат

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.