Все більше людей по всьому світу прагне
вживати в їжу органічну продукцію, вирощену і перероблену без
застосування хімії і не модифіковану генетично. Особливо це стосується
держав з високим рівнем життя, так як такі продукти відносяться до
високої цінової категорії. Але здоров'я дорожче грошей, і тому ринок
органічної продукції зростає в розвинутих країнах на 20-30% в рік.
Українці
з доходами вище середнього також не стоять осторонь від світових
трендів, і багато хто з них активно цікавиться більш якісною заміною
традиційних продуктів харчування, навіть якщо вони «фермерські» або
«домашні», і, врешті-решт, зупиняються на сертифікованій органічній
продукції.
Спеціально для задоволення попиту цієї постійно зростаючої
категорії співвітчизників, а також виходу на зарубіжні ринки, аналітики
Pro-Consulting розробили бізнес-план підприємства по виробництву
молока, йогурту і морозива з органічної рослинної сировини.
Незважаючи
на незвичну для українців назву, таке рослинне молоко може стати для
організму джерелом цінних жирних кислот і вуглеводів з низьким
глікемічним індексом (що особливо важливо для пацієнтів з цукровим
діабетом), вітаміном групи В і Е і важливих мікроелементів. Для людей з
непереносимістю лактози воно буде повноцінним замінником коров'ячого
молока.
Про перспективність проекту свідчать дані про обсяг глобальних продажів рослинного молока з прогнозом на найближчі роки.
Наявність
в Україні багатої сировинної бази, невисока собівартість і використання
високоякісних технологій та обладнання дозволять постачати рослинне
молоко за конкурентними цінами як на внутрішній, так і на міжнародний
ринки.
Підприємство буде випускати наступні види рослинного молока:
соєве, мигдальне, з лісового горіха, кунжутне, з насіння соняшнику,
рисове, конопляне.
Так як рослинне молоко є гарним
живильним середовищем для розвитку пробіотичних мікроорганізмів, на його
основі можна робити йогурти і морозиво, які також користуються великим
попитом у цільової аудиторії покупців. Дані продукти будуть
виготовлятися на нашому заводі з соєвого молока.
Проведені по
бізнес-плану розрахунки показують, що рентабельність продажів
новоствореного підприємства складе 17,4%, що означає утримання більше 17
центів чистого прибутку в кожному доларі доходу.
https://pro-consulting.ua