У цьому переконаний керівник господарства «Сила життя» (Рівненська область) Денис Шеремет, яке займається вирощуванням гусей, передає аgrotimes.net.
«Гусівництво не конкурує ні з якою іншою галуззю – ані зі свинарством, ані з вирощуванням бройлерів, – пояснює Денис Шеремет. – Ба більше, якщо всі види птахівничої та тваринницької галузі потребують високоякісних кормів, то гуси на 80% добре почуваються за годівлі на пасовищах і тільки з підгодівлею один раз на добу відходами від кормо виробництва».
Гуси, за його словами, цілком продуктивно можуть використовувати землі, непридатні для оранки й випасання худоби.
«На таких пасовищах гуси можуть перетворювати траву на м’ясо, пух, неймовірно цінний гусячий жир, – підкреслює Денис Шеремет. – До того ж послід є хорошим добривом, наприклад, для тих самих культурних пасовищ, на яких випасаються гуси».
Керівник господарства «Сила життя» зазначає, що займатися вирощуванням гусей реально навіть без державної підтримки. «Одне тільки було б непогано – створити спілку гусівництва, щоб відродити цей напрям й об’єднати виробників, – говорить він. – От у створенні цієї спілки могла б допомогти держава».
Довідка:
Господарство «Сила життя» вирощує гусей без застосування антибіотиків, реалізує продукцію гусівництва. Має 2 тис. гусей батьківського поголів’я одночасного утримання великої білої та великої сірої порід. Потужність виробництва – 50-70 тис. інкубаційного гусячого яйця на рік.
agravery.com