Аграрний тиждень. Україна
» » День бобових розпочався з України
» » День бобових розпочався з України

    День бобових розпочався з України






    З нинішнього року 10 лютого на всій нашій планеті відзначатиметься, як Всесвітній день бобових. Таке рішення 20 грудня 2018-го схвалила Генеральна асамблея ООН. 
    І першою у світі, стверджують в Громадській Спілці «Співтовариство виробників і споживачів бобових України», естафету підхопила наша держава.
     Урочистий захід свідомо провели в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, залучивши до події аграріїв, науковців, виробників біодобрив, фахівців Мінагрополітики, студентів. Бачення організаторів прагматичне: саме майбутнім агрономам, біохімікам, менеджерам в умовах реальних господарств доведеться упроваджувати технології вирощування згадуваних культур. Аргументи учасників заходу на користь бобовим доволі серйозні.
    Так, в.о. міністра агрополітики Ольга Трофімцева (до слова, випускниця НУБіП) наголосила, що вирощування гороху, нуту, сочевиці та інших бобових – надзвичайно перспективна справа. Вітчизняні аграрії вже нині отримують майже 1 млн т зерна бобових (зокрема, гороху – 700 тис. т), приносячи в казну держави експортних $150 мільйонів. Оскільки зерно цих культур доволі затребуване на ринку - Індія, країни Африки і Євросоюзу, - то й сталі врожаї є куди продавати. До того ж, бобові дуже добрі у сівозмінах, адже покращують родючість грунтів. Окрім цього, корисні білки згаданих культур, наявність в них хоч і не в значних кількостях необхідних організму людини мікроелементів усе частіше спонукають землян споживати саме бобові.
    Думку чиновниці підтримала Антоніна Скляренко, президент "Асоціації бобових України", наголосивши: «Хто, якщо не молодь, дбатиме про батьків і дітей? Страви з бобових – це напрочуд корисна їжа для всіх, а культивування цих культур – суттєвий заробіток для аграріїв, що добре видно по ажіотажу на міжнародних ринках (бобові користуються підвищеним попитом). Тож не дарма ООН вирішила привернути увагу людства саме на ці високо маржинальні культури».




    Отже, яскраво помітні тенденції: активно розвивається функціональне харчування бобовими; за рахунок бобових культур формується кормова база для тваринництва (наводився приклад: якби не експорт бобових із країн американського континенту, європейське тваринництво припинило би існування); вирощування бобових неабияк впливає на відродження родючості грунтів; стрімко розвивається селекція сортів бобових, а також промислові біотехнології отримування зерна цих культур. Словом, за бобовими – майбутнє.
    Тож будемо сподіватись, щорічний Всесвітній день бобових підштовхне землян плекати більш корисні культури, оберігати грунти і дбати про своє здорове харчування.




    В програмі свята в НУБіП були, крім коротких виступів, пісенне вітання від студентів, традиційний коровай для міністра (нехай і в.о.), подаруночки учасникам (пакуночки з горохом, нутом і сочевицею) та частування стравами з бобових. І звісно, загальне фото. На згадку про перше свято.





    Схожі новини
  • Світовий ринок бобових - ринок можливостей
  • Третя Міжнародна Конференція «Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості»
  • Вирощування органічних бобових є високомаржинальним бізнесом для малого фермера
  • Бобові культури. Назустріч викликам глобального попиту
  • Україну очікує «бум» виробництва сочевиці

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

День бобових розпочався з України






З нинішнього року 10 лютого на всій нашій планеті відзначатиметься, як Всесвітній день бобових. Таке рішення 20 грудня 2018-го схвалила Генеральна асамблея ООН. 
І першою у світі, стверджують в Громадській Спілці «Співтовариство виробників і споживачів бобових України», естафету підхопила наша держава.
 Урочистий захід свідомо провели в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, залучивши до події аграріїв, науковців, виробників біодобрив, фахівців Мінагрополітики, студентів. Бачення організаторів прагматичне: саме майбутнім агрономам, біохімікам, менеджерам в умовах реальних господарств доведеться упроваджувати технології вирощування згадуваних культур. Аргументи учасників заходу на користь бобовим доволі серйозні.
Так, в.о. міністра агрополітики Ольга Трофімцева (до слова, випускниця НУБіП) наголосила, що вирощування гороху, нуту, сочевиці та інших бобових – надзвичайно перспективна справа. Вітчизняні аграрії вже нині отримують майже 1 млн т зерна бобових (зокрема, гороху – 700 тис. т), приносячи в казну держави експортних $150 мільйонів. Оскільки зерно цих культур доволі затребуване на ринку - Індія, країни Африки і Євросоюзу, - то й сталі врожаї є куди продавати. До того ж, бобові дуже добрі у сівозмінах, адже покращують родючість грунтів. Окрім цього, корисні білки згаданих культур, наявність в них хоч і не в значних кількостях необхідних організму людини мікроелементів усе частіше спонукають землян споживати саме бобові.
Думку чиновниці підтримала Антоніна Скляренко, президент "Асоціації бобових України", наголосивши: «Хто, якщо не молодь, дбатиме про батьків і дітей? Страви з бобових – це напрочуд корисна їжа для всіх, а культивування цих культур – суттєвий заробіток для аграріїв, що добре видно по ажіотажу на міжнародних ринках (бобові користуються підвищеним попитом). Тож не дарма ООН вирішила привернути увагу людства саме на ці високо маржинальні культури».




Отже, яскраво помітні тенденції: активно розвивається функціональне харчування бобовими; за рахунок бобових культур формується кормова база для тваринництва (наводився приклад: якби не експорт бобових із країн американського континенту, європейське тваринництво припинило би існування); вирощування бобових неабияк впливає на відродження родючості грунтів; стрімко розвивається селекція сортів бобових, а також промислові біотехнології отримування зерна цих культур. Словом, за бобовими – майбутнє.
Тож будемо сподіватись, щорічний Всесвітній день бобових підштовхне землян плекати більш корисні культури, оберігати грунти і дбати про своє здорове харчування.




В програмі свята в НУБіП були, крім коротких виступів, пісенне вітання від студентів, традиційний коровай для міністра (нехай і в.о.), подаруночки учасникам (пакуночки з горохом, нутом і сочевицею) та частування стравами з бобових. І звісно, загальне фото. На згадку про перше свято.





Схожі новини
  • Світовий ринок бобових - ринок можливостей
  • Третя Міжнародна Конференція «Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості»
  • Вирощування органічних бобових є високомаржинальним бізнесом для малого фермера
  • Бобові культури. Назустріч викликам глобального попиту
  • Україну очікує «бум» виробництва сочевиці

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.