Аграрний тиждень. Україна
» » Особливості промислового вирощування гусей: досвід господарства на Київщині
» » Особливості промислового вирощування гусей: досвід господарства на Київщині

    Особливості промислового вирощування гусей: досвід господарства на Київщині


    Особливості промислового вирощування гусей: досвід господарства на Київщині

     У селі Денихівка на Київщині уже три роки діє потужне фермерське господарство, що займається вирощуванням гусей. Засновником та власником прибуткового бізнесу є місцева жителька Валентина Максимчук. Крім розвитку господарства і сплати податків, пані Максимчук робить відчутний внесок у розвиток місцевої громади – створює робочі місця.


     
    “У нашому господарстві зараз працює 40 осіб. Ми займаємось вирощуванням гусей уже 3 роки. Ці птахи адаптовані до нашого клімату і достатньо добре переносять зиму. Гуси не вимогливі у харчуванні”, – розповідає Валентина Максимчук.
     
    Завідувач ферми Олександр Ейсмонт наголошує на тому, що гуси – водоплавні птахи, тому при їх вирощуванні слід врахувати цей факт і подбати про облаштування водойми.
     
    У господарстві пані Максимчук близько тисячі птахів породи “Велика сіра”. Доросла гуска важить від 4 до 5,5 кілограма, гусак більший і важчий. На кожного самця у господарстві – по 3 гуски, тому вони не конкурують через самок. За один сезон гуска здатна висидіти до 15 гусенят. Самці продуктивні впродовж 5-6 років, самки – упродовж 4-5 років. Гуси дуже “колективні” птахи, вони майже ніколи не відходять від стада.
     
    У зимовий період за день один птах з’їдає близько 300 грамів зерна. Гусей пані Максимчук годують лише натуральними кормами (кукуруза, пшениця, білково-вітамінний комплекс: крейда та ін.), птахи мають достатньо вільного простору на фермі й щодня виходять на прогулянку.
     
    Найкращий вік для забою гусей – до року. М’ясо такого птаха ніжне та не надто жирне. Яйця гусей також вживають у їжу, переважно – як елемент випічки. Цікаво, що навіть жир гусей корисний – він допомагає виводити з організму холестерин.
     
    У майбутньому Валентина Максимчук планує розширювати виробництво – продавати не лише гусей та яйця, а й молодняк. Також на підприємстві розглядають можливість виробництва фуа-гра, що є досить перспективним експортним напрямком.
     
    Meat-Inform





    Схожі новини
  • Українське підприємство планує експортувати гусей до ЄС
  • ДУМКА: Гусівництво не конкурує ні з якою іншою галуззю
  • Гуси – це не тільки смачне м’ясо, але й цінний пух
  • Гуси – це не тільки смачне м’ясо, але й цінний пух
  • Гуси – це не тільки смачне м’ясо, але й цінний пух

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Особливості промислового вирощування гусей: досвід господарства на Київщині


Особливості промислового вирощування гусей: досвід господарства на Київщині

 У селі Денихівка на Київщині уже три роки діє потужне фермерське господарство, що займається вирощуванням гусей. Засновником та власником прибуткового бізнесу є місцева жителька Валентина Максимчук. Крім розвитку господарства і сплати податків, пані Максимчук робить відчутний внесок у розвиток місцевої громади – створює робочі місця.


 
“У нашому господарстві зараз працює 40 осіб. Ми займаємось вирощуванням гусей уже 3 роки. Ці птахи адаптовані до нашого клімату і достатньо добре переносять зиму. Гуси не вимогливі у харчуванні”, – розповідає Валентина Максимчук.
 
Завідувач ферми Олександр Ейсмонт наголошує на тому, що гуси – водоплавні птахи, тому при їх вирощуванні слід врахувати цей факт і подбати про облаштування водойми.
 
У господарстві пані Максимчук близько тисячі птахів породи “Велика сіра”. Доросла гуска важить від 4 до 5,5 кілограма, гусак більший і важчий. На кожного самця у господарстві – по 3 гуски, тому вони не конкурують через самок. За один сезон гуска здатна висидіти до 15 гусенят. Самці продуктивні впродовж 5-6 років, самки – упродовж 4-5 років. Гуси дуже “колективні” птахи, вони майже ніколи не відходять від стада.
 
У зимовий період за день один птах з’їдає близько 300 грамів зерна. Гусей пані Максимчук годують лише натуральними кормами (кукуруза, пшениця, білково-вітамінний комплекс: крейда та ін.), птахи мають достатньо вільного простору на фермі й щодня виходять на прогулянку.
 
Найкращий вік для забою гусей – до року. М’ясо такого птаха ніжне та не надто жирне. Яйця гусей також вживають у їжу, переважно – як елемент випічки. Цікаво, що навіть жир гусей корисний – він допомагає виводити з організму холестерин.
 
У майбутньому Валентина Максимчук планує розширювати виробництво – продавати не лише гусей та яйця, а й молодняк. Також на підприємстві розглядають можливість виробництва фуа-гра, що є досить перспективним експортним напрямком.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Українське підприємство планує експортувати гусей до ЄС
  • ДУМКА: Гусівництво не конкурує ні з якою іншою галуззю
  • Гуси – це не тільки смачне м’ясо, але й цінний пух
  • Гуси – це не тільки смачне м’ясо, але й цінний пух
  • Гуси – це не тільки смачне м’ясо, але й цінний пух

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.