Аграрний тиждень. Україна
» » На Миколаївщині проект SAFOSO провів тренінг для виробників молока
» » На Миколаївщині проект SAFOSO провів тренінг для виробників молока

На Миколаївщині проект SAFOSO провів тренінг для виробників молока


З 25 по 26 березня 2019 року координатори Проекту з безпечності молока у співпраці з молокопереробними підприємствами в Миколаївській області провели чергові навчання для середніх молочних господарств.

Ключовими темами дводенного тренінгу стали аналіз небезпечних факторів у виробництві молока та контроль у критичних точках, важливість забезпечення простежуваності на фермі та забезпечення здоров’я та благополуччя тварин з фокусом на зменшення застосування антибіотиків.

Учасники також мали змогу ознайомитися з Концепцією пілотного проекту SAFOSO «Програма контролю сирого молока» та функціоналом програмного додатку «Молочний модуль», що був представлений координатором Компоненту 3 Іриною Висоцькою проект «Залучення приватного сектору до системи контролю безпечності харчових продуктів».

Учасники отримали інформацію про кращі практики управління небезпечними факторами у місці виробництва та зберігання первинної продукції відповідно до вимог законодавства та санітарних норм. 

Також у ході тренінгу учасники розглянули питання управління фактором залишків антибіотиків у молоці в контексті зменшення їх застосування.

            Учасники заходу обговорили найбільш поширені проблеми здоров’я тварин на господарствах з виробництва молока та контролю за умовами утримання тварин, забезпечення благополуччя та управління стадом в цілому.





Схожі новини
  • На Харківщині відбувся тренінг для виробників молока
  • На Харківщині відбулася нарада з програми контролю сирого молока
  • На Миколаївщині відбулася зустріч щодо запровадження пілотного проекту із контролю сирого молока
  • В Україні розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей
  • Держпродспоживслужба та проект Safoso спільно розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.