Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Фахівці Держпродспоживслужби пройшли комплексні навчання щодо оформлення міжнародних ветсертифікатів при експорті яловичини
АТУ»Новини»Фахівці Держпродспоживслужби пройшли комплексні навчання щодо оформлення міжнародних ветсертифікатів при експорті яловичини

    Фахівці Держпродспоживслужби пройшли комплексні навчання щодо оформлення міжнародних ветсертифікатів при експорті яловичини


    З 21 березня по 4 квітня 2019 року державні інспектори, державні ветеринарні інспектори та офіційні ветеринарні лікарі головних управлінь Держпродспоживслужби у Вінницькій, Житомирській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській областях, а також фахівці підпорядкованих установ, діяльність яких пов’язана з видачею міжнародних ветеринарних сертифікатів при експорті м’яса яловичини до Турецької Республіки, проходили комплексне професійне навчання.

    Навчання проходило в декілька етапів.

    Під час першого етапу слухачі дистанційно проходили навчальний курс на тему: «Застосування правил та методичних настанов щодо заповнення міжнародних ветеринарних сертифікатів» (62 академічні години).

    Другий етап – це практичний семінар щодо сертифікації вантажів (яловичини) для експортування, особливості заповнення сертифікату здоров’я, який відбувся 5 квітня 2019 року на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (далі - ДНДІЛДВСЕ).

    Відкрив семінар директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Борис Кобаль. У рамках семінару виступили провідні фахівці управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та ДНДІЛДВСЕ. Завідувач науково-дослідного патоморфологічного відділу ДНДІЛДВСЕ Олена Ложкіна ознайомила слухачів з порядком відбору зразків матеріалу для проведення лабораторних досліджень на губчастоподібну енцефалопатію великої рогатої худоби; вимогами до пакування, пломбування, оформлення супровідних документів, термінами доставки до лабораторної установи; методами проведення дослідження та термінами отримання результатів.

    Крім того, учасники семінару спільно з заступником директора департаменту – начальником управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Миколою Білоусом розглянули форми ветеринарних сертифікатів здоровʼя для свіжого, охолодженого, замороженого мʼяса в тушах/мʼяса обвалки великої рогатої худоби, призначеного для експорту до Туреччини з України, та загальні принципи заповнення міжнародних ветеринарних сертифікатів, а також підстави та етапи проведення сертифікації вантажів.

                     За підсумками проведеного професійного навчання завідувач Сектору дистанційного навчання Наталія Костіна та заступник директора департаменту – начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Білоус вручили слухачам сертифікати про успішне проходження навчання.





    Схожі новини
  • На Буковині зроблено перші кроки в запровадженні програмного продукту «Єдиний державний реєстр ветеринарних документів»
  • Розпочато процес виходу української яловичини на турецький ринок
  • Інспектори з Китаю закінчили перевірку українських виробників яловичини
  • На Полтавщині обговорили питання порядку здійснення державного ринкового нагляду
  • В українських виробників яловичини з’явиться потужний імпортер

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фахівці Держпродспоживслужби пройшли комплексні навчання щодо оформлення міжнародних ветсертифікатів при експорті яловичини

09 квітень, Розділ Новини, переглядів 2 945

З 21 березня по 4 квітня 2019 року державні інспектори, державні ветеринарні інспектори та офіційні ветеринарні лікарі головних управлінь Держпродспоживслужби у Вінницькій, Житомирській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській областях, а також фахівці підпорядкованих установ, діяльність яких пов’язана з видачею міжнародних ветеринарних сертифікатів при експорті м’яса яловичини до Турецької Республіки, проходили комплексне професійне навчання.

Навчання проходило в декілька етапів.

Під час першого етапу слухачі дистанційно проходили навчальний курс на тему: «Застосування правил та методичних настанов щодо заповнення міжнародних ветеринарних сертифікатів» (62 академічні години).

Другий етап – це практичний семінар щодо сертифікації вантажів (яловичини) для експортування, особливості заповнення сертифікату здоров’я, який відбувся 5 квітня 2019 року на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (далі - ДНДІЛДВСЕ).

Відкрив семінар директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Борис Кобаль. У рамках семінару виступили провідні фахівці управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та ДНДІЛДВСЕ. Завідувач науково-дослідного патоморфологічного відділу ДНДІЛДВСЕ Олена Ложкіна ознайомила слухачів з порядком відбору зразків матеріалу для проведення лабораторних досліджень на губчастоподібну енцефалопатію великої рогатої худоби; вимогами до пакування, пломбування, оформлення супровідних документів, термінами доставки до лабораторної установи; методами проведення дослідження та термінами отримання результатів.

Крім того, учасники семінару спільно з заступником директора департаменту – начальником управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Миколою Білоусом розглянули форми ветеринарних сертифікатів здоровʼя для свіжого, охолодженого, замороженого мʼяса в тушах/мʼяса обвалки великої рогатої худоби, призначеного для експорту до Туреччини з України, та загальні принципи заповнення міжнародних ветеринарних сертифікатів, а також підстави та етапи проведення сертифікації вантажів.

                 За підсумками проведеного професійного навчання завідувач Сектору дистанційного навчання Наталія Костіна та заступник директора департаменту – начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Білоус вручили слухачам сертифікати про успішне проходження навчання.





Схожі новини
  • На Буковині зроблено перші кроки в запровадженні програмного продукту «Єдиний державний реєстр ветеринарних документів»
  • Розпочато процес виходу української яловичини на турецький ринок
  • Інспектори з Китаю закінчили перевірку українських виробників яловичини
  • На Полтавщині обговорили питання порядку здійснення державного ринкового нагляду
  • В українських виробників яловичини з’явиться потужний імпортер

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.