Аграрний тиждень. Україна
» » Фахівці Держпродспоживслужби пройшли комплексні навчання щодо оформлення міжнародних ветсертифікатів при експорті яловичини
» » Фахівці Держпродспоживслужби пройшли комплексні навчання щодо оформлення міжнародних ветсертифікатів при експорті яловичини

    Фахівці Держпродспоживслужби пройшли комплексні навчання щодо оформлення міжнародних ветсертифікатів при експорті яловичини


    З 21 березня по 4 квітня 2019 року державні інспектори, державні ветеринарні інспектори та офіційні ветеринарні лікарі головних управлінь Держпродспоживслужби у Вінницькій, Житомирській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській областях, а також фахівці підпорядкованих установ, діяльність яких пов’язана з видачею міжнародних ветеринарних сертифікатів при експорті м’яса яловичини до Турецької Республіки, проходили комплексне професійне навчання.

    Навчання проходило в декілька етапів.

    Під час першого етапу слухачі дистанційно проходили навчальний курс на тему: «Застосування правил та методичних настанов щодо заповнення міжнародних ветеринарних сертифікатів» (62 академічні години).

    Другий етап – це практичний семінар щодо сертифікації вантажів (яловичини) для експортування, особливості заповнення сертифікату здоров’я, який відбувся 5 квітня 2019 року на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (далі - ДНДІЛДВСЕ).

    Відкрив семінар директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Борис Кобаль. У рамках семінару виступили провідні фахівці управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та ДНДІЛДВСЕ. Завідувач науково-дослідного патоморфологічного відділу ДНДІЛДВСЕ Олена Ложкіна ознайомила слухачів з порядком відбору зразків матеріалу для проведення лабораторних досліджень на губчастоподібну енцефалопатію великої рогатої худоби; вимогами до пакування, пломбування, оформлення супровідних документів, термінами доставки до лабораторної установи; методами проведення дослідження та термінами отримання результатів.

    Крім того, учасники семінару спільно з заступником директора департаменту – начальником управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Миколою Білоусом розглянули форми ветеринарних сертифікатів здоровʼя для свіжого, охолодженого, замороженого мʼяса в тушах/мʼяса обвалки великої рогатої худоби, призначеного для експорту до Туреччини з України, та загальні принципи заповнення міжнародних ветеринарних сертифікатів, а також підстави та етапи проведення сертифікації вантажів.

                     За підсумками проведеного професійного навчання завідувач Сектору дистанційного навчання Наталія Костіна та заступник директора департаменту – начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Білоус вручили слухачам сертифікати про успішне проходження навчання.





    Схожі новини
  • На Полтавщині обговорили питання порядку здійснення державного ринкового нагляду
  • На Буковині зроблено перші кроки в запровадженні програмного продукту «Єдиний державний реєстр ветеринарних документів»
  • Розпочато процес виходу української яловичини на турецький ринок
  • В українських виробників яловичини з’явиться потужний імпортер
  • Інспектори з Китаю закінчили перевірку українських виробників яловичини

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фахівці Держпродспоживслужби пройшли комплексні навчання щодо оформлення міжнародних ветсертифікатів при експорті яловичини


З 21 березня по 4 квітня 2019 року державні інспектори, державні ветеринарні інспектори та офіційні ветеринарні лікарі головних управлінь Держпродспоживслужби у Вінницькій, Житомирській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській областях, а також фахівці підпорядкованих установ, діяльність яких пов’язана з видачею міжнародних ветеринарних сертифікатів при експорті м’яса яловичини до Турецької Республіки, проходили комплексне професійне навчання.

Навчання проходило в декілька етапів.

Під час першого етапу слухачі дистанційно проходили навчальний курс на тему: «Застосування правил та методичних настанов щодо заповнення міжнародних ветеринарних сертифікатів» (62 академічні години).

Другий етап – це практичний семінар щодо сертифікації вантажів (яловичини) для експортування, особливості заповнення сертифікату здоров’я, який відбувся 5 квітня 2019 року на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (далі - ДНДІЛДВСЕ).

Відкрив семінар директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Борис Кобаль. У рамках семінару виступили провідні фахівці управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та ДНДІЛДВСЕ. Завідувач науково-дослідного патоморфологічного відділу ДНДІЛДВСЕ Олена Ложкіна ознайомила слухачів з порядком відбору зразків матеріалу для проведення лабораторних досліджень на губчастоподібну енцефалопатію великої рогатої худоби; вимогами до пакування, пломбування, оформлення супровідних документів, термінами доставки до лабораторної установи; методами проведення дослідження та термінами отримання результатів.

Крім того, учасники семінару спільно з заступником директора департаменту – начальником управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Миколою Білоусом розглянули форми ветеринарних сертифікатів здоровʼя для свіжого, охолодженого, замороженого мʼяса в тушах/мʼяса обвалки великої рогатої худоби, призначеного для експорту до Туреччини з України, та загальні принципи заповнення міжнародних ветеринарних сертифікатів, а також підстави та етапи проведення сертифікації вантажів.

                 За підсумками проведеного професійного навчання завідувач Сектору дистанційного навчання Наталія Костіна та заступник директора департаменту – начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Білоус вручили слухачам сертифікати про успішне проходження навчання.





Схожі новини
  • На Полтавщині обговорили питання порядку здійснення державного ринкового нагляду
  • На Буковині зроблено перші кроки в запровадженні програмного продукту «Єдиний державний реєстр ветеринарних документів»
  • Розпочато процес виходу української яловичини на турецький ринок
  • В українських виробників яловичини з’явиться потужний імпортер
  • Інспектори з Китаю закінчили перевірку українських виробників яловичини

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.