Аграрний тиждень. Україна
» » На всеукраїнському семінарі у Закарпатті обговорили актуальні питання з діагностики та боротьби із захворюваннями і отруєннями бджіл
» » На всеукраїнському семінарі у Закарпатті обговорили актуальні питання з діагностики та боротьби із захворюваннями і отруєннями бджіл

На всеукраїнському семінарі у Закарпатті обговорили актуальні питання з діагностики та боротьби із захворюваннями і отруєннями бджіл



14-15 травня 2019 року у селі Поляна Свалявського району Закарпатської області відбувся всеукраїнський семінар фахівців регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби, науковців, представників виробничих підприємств та пасічників.

Відкриваючи захід начальник ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області Іван Гуледза наголосив на необхідності на законодавчому рівні налагодження та розвитку кооперативних відносин між аграріями і пасічниками, удосконалення системи агрострахування. Також він зазначив, що будь-які позитивні зрушення  неможливі без модернізації лабораторій.

У перший день проведення семінару учасники проаналізували профілактику отруєнь бджіл у минулому році і визначені заходи щодо подальшого недопущення отруєнь, охарактеризували діяльність Спілки та її Центру підтримки пасічників. Водночас на одній із пасік району відбувся майстер-клас з клінічного обстеження вулика.

У ході семінару були розглянуті такі питання: поширення ноземозу на пасіках України, правові аспекти запобігання та фіксації отруєння бджіл, практика застосування деяких препаратів у бджільництві, специфічні особливості розведення бджіл в умовах вароозного процесу, отримання якісного і безпечного меду, страхування ризиків у бджільництві, порядок реєстрації пасік, заходи при отруєння бджіл, сучасні підходи у навчанні студентів пасічній справі.

За підсумками проведення заходу його учасники отримали відповідні сертифікати.





Схожі новини
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах
  • На Херсонщині провели навчання для представників міжрайонних державних лабораторій
  • На Кіровоградщині обговорили запобігання захворюванню бджіл та заходи при їх отруєнні
  • На Херсонщині обговорили пріоритетні напрямки із запобігання захворювань бджіл та першочергові заходи при їх отруєнні
  • На Херсонщині обговорять пріоритетні напрямки із запобігання захворювань бджіл

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.