22 травня поточного року Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа та представники Проекту ЄС з безпечності харчових продуктів, Європейської бізнес асоціації, Американської торгової палати та Ліги виробників харчових продуктів обговорили ряд змін вітчизняного харчового законодавства в рамках його гармонізації до норм Євросоюзу.
Присутні обговорили перспективи та висловили власні пропозиції щодо запровадження реєстру харчових добавок та регламенту новітніх харчових продуктів.
Також сторони розглянули ряд питань експорту вітчизняних продуктів харчування на ринки інших держав, зокрема, Молдови, Євросоюзу та африканських країн.
Володимир Лапа відзначив, що позиція бізнесу стосовно обговорення змін українського законодавства є надзвичайно важливою при запровадженні нових вимог до виробництва вітчизняних продуктів харчування.
«Держпродспоживслужба завжди готова до діалогу та пошуку найкращого вирішення питань, які виникають при адаптації вітчизняного законодавства до норм ЄС з метою забезпечення українських та закордонних споживачів безпечними харчовими продуктами», наголосив Голова Держпродспоживслужби.