Аграрний тиждень. Україна
» » Володимир Лапа та представники бізнесу обговорили хід гармонізації вітчизняного законодавства до норм ЄС у сфері фітосанітарної безпеки
» » Володимир Лапа та представники бізнесу обговорили хід гармонізації вітчизняного законодавства до норм ЄС у сфері фітосанітарної безпеки

Володимир Лапа та представники бізнесу обговорили хід гармонізації вітчизняного законодавства до норм ЄС у сфері фітосанітарної безпеки


3 квітня поточного року Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа обговорив вітчизняну систему забезпечення фітосанітарної безпеки, хід гармонізації українського законодавства до європейських вимог та механізми впровадження нових норм у галузі фітосанітарії із представниками компанії Dupont, яка спеціалізується на виробництві засобів захисту рослин.

Володимир Лапа ознайомив присутніх із напрямами діяльності Держпродспоживслужби, системою здійснення державного контролю та нагляду у ряді галузей, зокрема, фітосанітарії та ветеринарії. Також він окреслив механізми здійснення контролю ряду товарів при імпорті в Україну: харчових продуктів, засобів захисту рослин тощо.

Сторони обговорили перспективи та механізми запровадження в Україні механізмів простежуваності засобів захисту рослин, харчових продуктів, сировини для їх виробництва. Також сторони проаналізували європейський досвід функціонування і впровадження аналогічних механізмів.

Володимир Лапа відзначив, що Держпродспоживслужба відкрита до комунікації та закликав представників бізнесу долучатися до обговорення шляхів та способів адаптації вітчизняного законодавства до норм ЄС у галузі виробництва та експорту харчових продуктів.





Схожі новини
  • Аграрії та пасічники обговорили нові методи сповіщення про обробку полів
  • Володимир Лапа обговорив із представниками громадськості проблеми фальсифікації товарів в Україні
  • Володимир Лапа та представники АСС обговорили проблеми зернової галузі
  • Україна та Словенія обговорили двостороннє співробітництво в сфері ветеринарних та фітосанітарних заходів
  • Голова Держпродспоживслужби обговорив із представниками бізнесу вихід українських підприємств на ринки ЄС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.