21-22 травня 2019 року в рамках проекту міжнародної технічної допомоги ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» у Кропивницькому відбувся навчальний пілотний аудит в рамках системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР).
Навчання проводилися базі одного із підприємств регіону. У заході взяли участь державні інспектори Держпродспоживслужби з Кіровоградської, Хмельницької та Луганської областей.
Учасники мали змогу підвищити свої знання та на практиці відпрацювати алгоритм проведення державного контролю у формі аудиту системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок НАССР.
Захід проходив під керівництвом експерта проекту ЄС Юрія Оглашенного.
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області дізналися, як правильно перевіряти критерії ризику на всіх етапах виробництва та які нюанси при цьому слід враховувати.
Наприкінці навчань учасники разом з Юрієм Оглашенним підсумували результати проведеного аудиту та підготували рекомендації щодо усунення виявлених невідповідностей.