Аграрний тиждень. Україна
» » На Запоріжжі Держпродспоживслужба та зерновики обговорили вимоги законодавства у сфері фітосанітарної безпеки
» » На Запоріжжі Держпродспоживслужба та зерновики обговорили вимоги законодавства у сфері фітосанітарної безпеки

На Запоріжжі Держпродспоживслужба та зерновики обговорили вимоги законодавства у сфері фітосанітарної безпеки



29 травня 2019 року начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв зустрівся з представниками  елеваторів,  портових операторів і зернопереробних підприємств.

У ході зустрічі фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області обговорили вимоги чинного законодавства до операторів ринку (зберігачів зерна), розглянули чинні нормативно-правові акти у сферах карантину, захисту рослин, безпечності харчових продуктів та зберігання зерна в частині, що стосується його виробництва та обігу.

Зокрема, були проаналізовані  принципи роботи із постачальниками зерна і правила приймання, проведення робіт із моніторингу шкідників, дезінсекції і дератизації, а також  правила переміщення зерна в карантинних зонах.

Окрема увага була приділена забезпеченню гігієнічних вимог при проведенні технологічних операцій із  зерном та поводження із відходами, отриманими в процесі очищення зерна.

Під час зустрічі представники розглянули вимоги законодавства при експорті рослинної продукції, в тому числі зернових культур до Китайської Народної Республіки, та необхідність проведення обов’язкової процедури включення зернових складів до реєстру місць зберігання згідно з Протоколом фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту зернових між Україною та КНР.

За результатами обговорення вищевказаних питань учасники заходу домовилися про необхідність створення робочої групи для оперативного реагування та вирішення нагальних проблем, що постають під час роботи на підприємствах зернової галузі.





Схожі новини
  • У Запоріжжі Держпродспоживслужба, громадськість та бізнес обговорили державний нагляд у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства
  • На Кіровоградщині за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів одне із підприємств оштрафували на понад 40 тис. грн
  • На Волині обговорили вимоги харчового законодавства щодо поводження з харчовими продуктами
  • Держпродспоживслужба, освітяни та громадськість обговорили питання організації здорового харчування в школі
  • На Херсонщині відбудеться обговорення роботи забійних підприємств за принципами НАССР

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.