Аграрний тиждень. Україна
» » Володимир Лапа ознайомився з роботою Херсонської регіональної державної лабораторії імені Ценковського Держпродспоживслужби
» » Володимир Лапа ознайомився з роботою Херсонської регіональної державної лабораторії імені Ценковського Держпродспоживслужби

Володимир Лапа ознайомився з роботою Херсонської регіональної державної лабораторії імені Ценковського Держпродспоживслужби






Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час робочої поїздки на Херсонщину ознайомився з роботою Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Держпродспоживслужби.

Лабораторія була заснована у 1975 році і з цього часу його матеріально-технічна база суттєво застаріла. Наприкінці 2018 року лабораторія розпочала капітальний ремонт, який планує закінчити восени поточного року. Крім того, у планах на найближчу перспективу - закупівля обладнання для ПЛР лабораторії.

Керівник Держпродспоживслужби ознайомився з умовами роботи лабораторії, оглянув обладнання та поспілкувався з керівництвом.

При цьому Володимир Лапа позитивно оцінив роботу лабораторії, відзначивши, що ремонтно-будівельні роботи ведуться виключно за рахунок спецфонду, тобто за кошти, зароблені лабораторією.

Херсонська регіональна державна лабораторія ім. професора Л.С. Ценковського акредитована в системі ДСТУ ISO 17025:2006 от 26.12.2018. Атестат виданий Національним агентством акредитації України.

На сьогодні сфера акредитації лабораторії нараховує 154 методики з харчової продукції та кормів, 88 методик з інфекційних захворювань і 7 санітарно-гігієнічних методик на дослідження ґрунту, піску, води.

Щороку лабораторія розширює свою сферу акредитації, вносить нові показники.

У 2019 році вже подана заявка в НААУ на внесення в сферу міжнародного стандарту з фальсифікації молочних жирів немолочними жирами, а також інструментальні дослідження таких показників як шкідливі хімічні речовини в повітрі робочої зони, вологість повітря, температура повітря, температура поверхні, освітленість, шум, вібрація , інфразвук, електромагнітні поля, швидкість руху повітря.

З аналізом роботи Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за 2018 рік можна ознайомитися за посиланням.





Схожі новини
  • Володимир Лапа зустрівся з трудовим колективом Держпродспоживслужби в Херсонській області
  • На Херсонщині провели навчання для представників міжрайонних державних лабораторій
  • Центральна випробувальна державна лабораторія Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві отримала пересувну лабораторію ветсанекспертизи
  • В Україні посилюють контроль безпечності харчових продуктів
  • Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа 3 Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.