Світовий обсяг виробництва м’яса зросте на 13%
06 August, Розділ Новини, переглядів 1 272
Згідно з останніми прогнозами, опублікованими Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та Сільськогосподарською та продовольчою організацією ООН (FAO), протягом наступних 10 років очікується зростання світового виробництва м’яса на 13%.
Найбільш помітно зростання попиту на їжу (зокрема, і м’ясо) буде спостерігатись в регіонах з високим приростом населення, таких як Африка, Азія, Близький Схід.
Очікується, що світове виробництво м’яса до 2028 року буде на 13% вище за середні показники 2016-2018 рр., причому 74% цього приросту припадає на країни, що розвиваються. За 10 років на Азію припадатиме 56% світового імпорту м’яса, а Філіппіни, Японія, Малайзія та В’єтнам, як очікується, зафіксують найвищі рівні споживання та імпорту, оскільки попит перевищуватиме внутрішні виробничі потужності.
Прогнозується, що світовий експорт м’яса в 2028 році буде на 18% більшим порівняно з періодом 2016-2018 років. Найпомітніше темпи закордонних продажів будуть зростати в Бразилії та Аргентині.
Прогноз ОЕСР зазначив, що значний вплив на світову торгівлю м’ясом протягом найближчого десятиліття матиме низка факторів: африканська чума свиней, стійкість до бактерій та кліматичні зміни, які впливатимуть на постачання харчових продуктів, зміну дієти та здоров’я людей.
Meat-Inform
Схожі новини
Світовий ринок м’яса птиці зросте на 4%В найближчі 10 років світове виробництво с/г продукції та риби зросте на 20% -ФАОПропозиція зернових в світі досягла рекордного рівняГлобальні тренди у світовій торгівлі м’ясомОбсяги виробництва і запасів зернових продовжили зростати