Аграрний тиждень. Україна
» » На Херсонщині ветеринарні фахівці вчилися приборкувати АЧС
» » На Херсонщині ветеринарні фахівці вчилися приборкувати АЧС

На Херсонщині ветеринарні фахівці вчилися приборкувати АЧС


Днями у смт. Дніпряни та м. Нова Каховка Херсонської області пройшов семінар-навчання на тему: «Біобезпека свиногосподарств. Управління та контроль спалахів АЧС».

Участь у заході взяли представники районних, міжрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, районних, міських державних лікарень ветеринарної медицини, міжрайонних та регіональної державних лабораторій Держпродспоживслужби в Херсонської області.

Під час тренінгу учасники на практиці відпрацювали вправи з моделюванням спалаху африканської чуми свиней в особистому селянському господарстві, на комерційній фермі, бійні, ринку, сміттезвалищі та у дикій фауні. Представники робочих підгруп вчилися комунікувати між собою, а також оперативно реагувати на спалах АЧС (ліквідувати хворобу).

Навчання дозволило перевірити стан готовності ветеринарної служби до дій у разі загрози та виникнення АЧС, вдосконалити практичні навички фахівців районних та міських управлінь, галузевих ланок з організації ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також вивчити проблемні питання з реалізації вимог чинного законодавства України при виявленні та ліквідації АЧС та визначити напрямки удосконалення роботи.





Схожі новини
  • Тренінг-навчання з реагування на спалах АЧС проведуть в Одесі
  • На Херсонщині фахівцям Держпродспоживслужби провели навчання організації заходів санітарно-епідеміологічних розслідувань
  • На Херсонщині розглянуть організацію санітарно - епідеміологічних розслідувань
  • На Буковині зроблено перші кроки в запровадженні програмного продукту «Єдиний державний реєстр ветеринарних документів»
  • На Херсонщині обговорили пріоритетні напрямки із запобігання захворювань бджіл та першочергові заходи при їх отруєнні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.