Аграрний тиждень. Україна
» » Затверджені методи відбору зразків для визначення рівня мікотоксинів у продуктах під час держконтролю
» » Затверджені методи відбору зразків для визначення рівня мікотоксинів у продуктах під час держконтролю

Затверджені методи відбору зразків для визначення рівня мікотоксинів у продуктах під час держконтролю


Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

У наказі чітко прописані процедури відбору зразків харчових продуктів, методи відбору зразків сухофруктів, горіхів та олійних рослин, молока та молочних продуктів, дитячих сумішей, зерен кави та розчинної кави, вина, соків та нектарів, алкогольних напоїв, харчових для дітей, олії рослинного походження тощо. Також окреслені методи відбору зразків для об'ємних партій та механізм підготовки зразків для визначення мікотоксинів у харчових продуктах та визначення оцінки партій чи її частини.

Методи розроблені з урахуванням вимог Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 401/2006 від 23 лютого 2006 року, яким встановлюються методи відбору зразків та їх дослідження з метою здійснення офіційного контролю за рівнями мікотоксинів у харчових продуктах.

Реалізація наказу забезпечить виконання євроінтеграційних зобов’язань України у сфері санітарних та фітосанітарних заходів, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Прийняття наказу дозволить впровадити єдині для державних ветеринарних інспекторів, акредитованих лабораторій та операторів ринку методи відбору зразків для визначення максимально допустимих рівнів мікотоксинів у харчових продуктах для цілей державного контролю, а також встановити прозорі та законодавчо обґрунтовані вимоги при відборі зразків для зазначених цілей.

Нагадаємо, 6 серпня введенні нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти.

agravery.com





Схожі новини
  • Затверджені методи відбору зразків для визначення рівня мікотоксинів у харчових продуктах під час держконтролю
  • На Харківщині Держпродспоживслужба та науковці обговорили здійснення державного та ветеринарно-санітарного контролю на кордоні
  • На Харківщині обговорять процедури відбору зразків об’єктів контролю та нагляду для лабораторних досліджень
  • Фахівці Держпродспоживслужби Закарпаття вивчали порядок відбору зразків харчових продуктів
  • Затверджено методи відбору зразків для контролю рівня нітратів у харчових продуктах

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.