Китай вже дістає м’ясо з державних резервів
02 September, Розділ Новини, переглядів 1 608
Китайський уряд вирішив, що стрімке подорожчання свинини, яке спостерігалося в країні протягом останніх місяців, є достатнім приводом для того, щоб почати використовувати м’ясо з державних резервів. Наразі пропрацьовуються схеми інтервенції. Також уряд продовжить стимулювати збільшення імпорту свинини.
За словами речника Міністерства торгівлі, на ринок з резервів буде поступати не тільки свинина, але і яловичина та баранина, однак він не сказав в якій кількості.
Як вже повідомлялося, африканська чума свиней (АЧС) призвела до суттєвого скорочення поголів’я свиней в Китаї і зменшення внутрішнього виробництва свинини. Перший випадок АЧС в країні стався рік тому, а всього за цей період було зареєстровано більше 150 випадків. Результати першого півріччя поточного року показали зниження виробництва на 5,5%. Станом на початок липня кількість свиней була вже на третину нижчою, отже виробництво свинини й надалі падатиме. На думку експертів, знадобиться до 5 років, щоб відновити поголів’я і виробництво.
Meat-Inform
Схожі новини
Китай компенсуватиме нестачу свинини курятиноюПереробка свинини нарощує обсягиДолар стрімко підвищив ціни на свининуРеалізація свиней на забій у сільгосппідприємствах зросла на 18,3%Скорочення імпорту свинини на 50% дозволить збільшити поголів’я свиней на 11% до 8,350 тис. голів