Аграрний тиждень. Україна
» » У Львові проходить міжнародна конференція, присвячена питанням контролю та застосування ветеринарних препаратів
» » У Львові проходить міжнародна конференція, присвячена питанням контролю та застосування ветеринарних препаратів

У Львові проходить міжнародна конференція, присвячена питанням контролю та застосування ветеринарних препаратів



02 жовтня 2019 року у Львові розпочала роботу VІІІ Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Ветеринарні препарати: розробка, контроль якості та застосування». Організатором заходу є Держпродспоживслужба, Національна аграрна академія України та Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів і кормових добавок.

У роботі конференції взяли участь Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль, делегація з Республіки Польща на чолі з головним державним ветеринарним лікарем Богданом Конопкою, наукові співробітники, керівники та спеціалісти установ і підприємств, представники іноземних фірм та фахівці практичної ветеринарної медицини ветеринарних служб Молдови, Чехії, Білорусі та Кореї.

У рамках конференції Володимир Лапа та Борис Кобаль зустрілися з головним державним ветеринарним лікарем Польщі Богданом Конопкою. Сторони розглянули питання погодження форм міжнародних ветеринарних сертифікатів для взаємного доступу товарів тваринного походження на ринки України та Польщі, а також здійснення спільних заходів, спрямованих на ліквідацію африканської чуми свиней на території обох держав.

На завершення зустрічі Володимир Лапа та Богдан Конопка обговорили можливість проведення в Польщі спільних навчань ветеринарних інспекторів у частині здійснення заходів державного нагляду (контролю).

У ході міжнародної конференції, яка триватиме  до 4 жовтня, учасники дізнаються про розробки, виробництво ветеринарних препаратів і кормових добавок, їх стандартизацію, сертифікацію та контроль якості, а також застосування нових ветеринарних препаратів і кормових добавок та їх ефективність.

У рамках конференції відбувається виставка ветеринарних препаратів.





Схожі новини
  • У поточному році спостерігається зменшення кількості випадків АЧС – Борис Кобаль
  • Фахівці Держпродспоживслужби пройшли комплексні навчання щодо оформлення міжнародних ветсертифікатів при експорті яловичини
  • На Буковині зроблено перші кроки в запровадженні програмного продукту «Єдиний державний реєстр ветеринарних документів»
  • В Україні розпочала роботу місія КСА з оцінки системи контролю за вирощуванням живої ВРХ та ДРХ
  • Володимир Лапа обговорив із польською делегацією питання імпорту та експорту ряду товарів тваринного походження

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.