Аграрний тиждень. Україна
» » На Вінниччині представники ОДА, Держпродспоживслужби та освітяни обговорили питання безпечного та якісного харчування дітей в навчальних закладах
» » На Вінниччині представники ОДА, Держпродспоживслужби та освітяни обговорили питання безпечного та якісного харчування дітей в навчальних закладах

На Вінниччині представники ОДА, Держпродспоживслужби та освітяни обговорили питання безпечного та якісного харчування дітей в навчальних закладах




14 листопада 2019 року на Вінниччині пройшов обласний практичний семінар, який ініціював за дорученням Прем’єр - міністра України голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський.

У заході взяв участь заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк, перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан, фахівці Держпродспоживслужби області, освітяни та громадськість.

У рамках обговорення фахівці Головного управління Держпродспоживслужби області та освітяни проаналізували основні проблеми та завдання щодо створення належних умов для безпечного харчування школярів.

Під час виступу Олександр Сорочан звернув увагу присутніх на необхідність дотримання законодавства щодо безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил, забезпечення належної матеріально-технічної бази та впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти.

Також учасники мали змогу ознайомитися із організацією харчування учнів у одній з місцевих шкіл області. «Рік тому на Вінничині відбулась гастрономічна революція і відтепер кухарі готують обіди для школярів за збірником рецептур кулінарного експерта Євгена Клопотенка», - зазначив директор Жмеринської ЗОШ №4 Михайло Бігун. Він додав, що на його думку,  нове меню є збалансованим, корисним, цікавим для дітей та водночас не вимагає додаткових коштів на закупівлю продуктів чи обладнання.

За підсумками семінару заступник голови ОДА Ігор Івасюк дав доручення присутнім освітянам вивчити досвід впровадження нового меню в Жмеринській ЗОШ  та подальшу можливість поширення його в інших в районних, сільських та селищних загальноосвітніх закладах.





Схожі новини
  • На Запоріжжі обговорили питання посилення контролю за якісним та безпечним харчування дітей у закладах освіти
  • Держпродспоживслужба Житомирщини долучилася до розробки Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей
  • На Закарпатті обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування в закладах освіти
  • Держпродспоживслужба, освітяни та громадськість обговорили питання організації здорового харчування в школі
  • На Вінниччині освітяни та Держпродспоживслужба обговорили медичне обслуговування школярів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.