Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області активно здійснює заходи з реалізації доручення Прем’єр-міністра Олексія Гончарука щодо затвердження безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області спільно з представниками управління освіти і науки Житомирської ОДА та фахівцями департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації долучилися до розробки проекту Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей в Житомирській області на 2020-2025 роки.
За результатами спільно проведеної роботи Розпорядженням голови Житомирської облдержадміністрації від 13 листопада 2019 року Регіональний план заходів на 2020-2025 роки було затверджено.