Аграрний тиждень. Україна
» » Розпочинає роботу спільний українсько-європейський Проєкт у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин
» » Розпочинає роботу спільний українсько-європейський Проєкт у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин

    Розпочинає роботу спільний українсько-європейський Проєкт у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин







    Сьогодні, 05 грудня 2019 року, у Держпродспоживслужбі відбулося перше засідання наглядової ради Проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні», на якому було розглянуто перший звіт за підготовчий період Проєкту.

    У заході взяли участь т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз, керівник Проєкту Вікторс Ґрапманіс, Національний Координатор Проєкту Віталій Башинський, головний експерт Проєкту з ветеринарії та безпечності харчових продуктів Тоні Віл, а також профільні керівники структурних підрозділів Держпродспоживслужби.

    Проєкт започатковується з метою забезпечення підвищення функціональності послуг у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, а також системи контролю та інфраструктури України шляхом поступового приведення  вітчизняного законодавстра у відповідність європейським та іншим міжнародним стандартам, забезпечення гарантій в частині здоров’я тварин в різних регіонах країни та впровадження комплексної державної програми профілактики деяких інфекційних хвороб та зоонозів.

    Розпочинаючи засідання наглядової ради, Ольга Шевченко наголосила на важливості цього Проєкту для України і ЄС. Вона підкреслила, що діяльність Проєкту тісно пов’язана із зобов’язаннями України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема в частині наближення законодавства у сфері санітарних і фітосанітарних заходів (СФЗ).

    «Це далеко не перші кроки, які вже зроблено в цьому напрямку проте перед нами стоять нові завдання, які необхідно виконувати. Окрім посилення законодавчої бази, перед нами стоять завдання, пов’язані з навчанням спеціалістів, забезпеченням своєчасної поінформованості споживачів та зацікавлених стейкхолдерів у функціонуванні нової Держпродспоживслужби і підвищення рівня відповідальності влади, бізнесу та громадськості»,  - заявила Ольга Шевченко.

    У свою чергу керівник Проєкту Вікторс Ґрапманіс зазначив, що головною ціллю Проєкту є сприяння впровадженню всеохоплючої зони вільної торгівлі шляхом приведення українського законодавства у сфері СФЗ у відповідність до законодавства ЄС. Він додав, що ця робота  розпочалася в рамках низки проєктів технічної допомоги та проектів twinning, які фінансувались ЄС.

    «Ми прагнемо підтримувати тісний зв'язок із зазначеними ініціативами задля забезпечення найкращої координації дій та ефективного використання ресурсів», - зазначив Вікторс Ґрапманіс.

    На завершення обговорення члени наглядової ради та інші учасники заходу обговорили подальші кроки з впровадження даного Проєкту.





    Схожі новини
  • Ми боремося не з виробниками, а з явищем фальсифікації продукції, - Голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі
  • Уперше в українське законодавче поле буде введене поняття «фальсифікований продукт», - Микола Мороз
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Проект ЄС із вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні прозвітував про роботу за останні півроку
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Розпочинає роботу спільний українсько-європейський Проєкт у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин







Сьогодні, 05 грудня 2019 року, у Держпродспоживслужбі відбулося перше засідання наглядової ради Проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні», на якому було розглянуто перший звіт за підготовчий період Проєкту.

У заході взяли участь т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз, керівник Проєкту Вікторс Ґрапманіс, Національний Координатор Проєкту Віталій Башинський, головний експерт Проєкту з ветеринарії та безпечності харчових продуктів Тоні Віл, а також профільні керівники структурних підрозділів Держпродспоживслужби.

Проєкт започатковується з метою забезпечення підвищення функціональності послуг у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, а також системи контролю та інфраструктури України шляхом поступового приведення  вітчизняного законодавстра у відповідність європейським та іншим міжнародним стандартам, забезпечення гарантій в частині здоров’я тварин в різних регіонах країни та впровадження комплексної державної програми профілактики деяких інфекційних хвороб та зоонозів.

Розпочинаючи засідання наглядової ради, Ольга Шевченко наголосила на важливості цього Проєкту для України і ЄС. Вона підкреслила, що діяльність Проєкту тісно пов’язана із зобов’язаннями України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема в частині наближення законодавства у сфері санітарних і фітосанітарних заходів (СФЗ).

«Це далеко не перші кроки, які вже зроблено в цьому напрямку проте перед нами стоять нові завдання, які необхідно виконувати. Окрім посилення законодавчої бази, перед нами стоять завдання, пов’язані з навчанням спеціалістів, забезпеченням своєчасної поінформованості споживачів та зацікавлених стейкхолдерів у функціонуванні нової Держпродспоживслужби і підвищення рівня відповідальності влади, бізнесу та громадськості»,  - заявила Ольга Шевченко.

У свою чергу керівник Проєкту Вікторс Ґрапманіс зазначив, що головною ціллю Проєкту є сприяння впровадженню всеохоплючої зони вільної торгівлі шляхом приведення українського законодавства у сфері СФЗ у відповідність до законодавства ЄС. Він додав, що ця робота  розпочалася в рамках низки проєктів технічної допомоги та проектів twinning, які фінансувались ЄС.

«Ми прагнемо підтримувати тісний зв'язок із зазначеними ініціативами задля забезпечення найкращої координації дій та ефективного використання ресурсів», - зазначив Вікторс Ґрапманіс.

На завершення обговорення члени наглядової ради та інші учасники заходу обговорили подальші кроки з впровадження даного Проєкту.





Схожі новини
  • Ми боремося не з виробниками, а з явищем фальсифікації продукції, - Голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі
  • Уперше в українське законодавче поле буде введене поняття «фальсифікований продукт», - Микола Мороз
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Проект ЄС із вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні прозвітував про роботу за останні півроку
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.