Аграрний тиждень. Україна
» » Половина полуничного експорту припала на ЄС
» » Половина полуничного експорту припала на ЄС

    Половина полуничного експорту припала на ЄС


    Половина полуничного експорту припала на ЄС

    2019 році на ринок Євросоюзу Україна експортувала половину всієї ягоди, в основному як сировину для подальшого заморожування.

    «Ще в 2013 році навіть росіянам було важко знайти в Україні полуницю, яку можна було б довезти до їх ринків. А в 2016 році вперше ми експортували рекордний обсяг – 2 тис. тонн. Потім експорт почав знижуватися», – розповіла аналітик оптового ринку «Шувар» Тетяна Гетьман.

    Україна в 2019 році «просіла» в експорті черешні. При цьому серед ринків збуту майже не було країн ЄС – залишилися тільки Молдова і Білорусь.

    До 2014 року майже вся черешня продавалася в Росію. Після закриття цього ринку істотно нічого не змінилося – Україна сфокусована на ринках Білорусі і Молдови.

    У 2017 році вітчизняні компанії спробували диверсифікувати експорт. З’явилося більше шести країн, які купували українську черешню.

    «Втім, в 2018 році ми цей досвід не повторили, тому що зовнішні ціни були незадовільними (хоча і внутрішня ціна була теж низькою). А вже в наступному році значно «просіли» в експорті », — сказала Тетяна Гетьман.

    ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Продавати лохину на внутрішньому ринку вигідніше, ніж на експорт
  • Білковий обмін: Україна лідирує за обсягом експорту казеїну в ЄС
  • Рекорд з експорту свіжої смородини
  • Україна в 2016 році експортувала азотні добрива на $ 322 млн
  • Експорт м’яса птиці в минулому році зріс на 80%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Половина полуничного експорту припала на ЄС


Половина полуничного експорту припала на ЄС

2019 році на ринок Євросоюзу Україна експортувала половину всієї ягоди, в основному як сировину для подальшого заморожування.

«Ще в 2013 році навіть росіянам було важко знайти в Україні полуницю, яку можна було б довезти до їх ринків. А в 2016 році вперше ми експортували рекордний обсяг – 2 тис. тонн. Потім експорт почав знижуватися», – розповіла аналітик оптового ринку «Шувар» Тетяна Гетьман.

Україна в 2019 році «просіла» в експорті черешні. При цьому серед ринків збуту майже не було країн ЄС – залишилися тільки Молдова і Білорусь.

До 2014 року майже вся черешня продавалася в Росію. Після закриття цього ринку істотно нічого не змінилося – Україна сфокусована на ринках Білорусі і Молдови.

У 2017 році вітчизняні компанії спробували диверсифікувати експорт. З’явилося більше шести країн, які купували українську черешню.

«Втім, в 2018 році ми цей досвід не повторили, тому що зовнішні ціни були незадовільними (хоча і внутрішня ціна була теж низькою). А вже в наступному році значно «просіли» в експорті », — сказала Тетяна Гетьман.

ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes

agroconf.org





Схожі новини
  • Продавати лохину на внутрішньому ринку вигідніше, ніж на експорт
  • Білковий обмін: Україна лідирує за обсягом експорту казеїну в ЄС
  • Рекорд з експорту свіжої смородини
  • Україна в 2016 році експортувала азотні добрива на $ 322 млн
  • Експорт м’яса птиці в минулому році зріс на 80%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.