Аграрний тиждень. Україна
» » На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили основні завдання та можливі ризики в 2020 році
» » На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили основні завдання та можливі ризики в 2020 році

    На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили основні завдання та можливі ризики в 2020 році



    16 січня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели семінар-нараду з представниками районних (міського) управлінь Дердпродспоживслужби щодо пріоритетних та основних завдань Держпродспоживслужби на 2020 рік.

    У ході обговорення детальну увагу було акцентовано на питаннях проведення заходів з профілактики грипу птиці та плану дій у разі виявлення вірусу або підозри на захворювання птиці.

    Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ігор Волківський зазначив, що  сьогодні високопатогенний грип птиці  залишається однією з основних проблем для світового птахівництва: крім економічних збитків, які спричиняє це захворювання птахівничій галузі, дуже важливим аспектом є небезпека для здоров'я людини, а також потенційні ризики виникнення нового пандемічного варіанту вірусу.

    Продовжуючи обговорення, учасники заходу ознайомилися з етіологією зазначеного захворювання, його клінічними ознаками, схемою діагностичних досліджень, динамікою розповсюдження захворювання в Україні та у світі  в цілому упродовж останніх років.

    У свою чергу в.о. начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Міщенко зазначив, що на сьогодні головним завданням для фахівців ветеринарного напрямку є  недопущення заносу збудника грипу птиці на територію України, тому важливим елементом в системі контролю заносу цього збудника та біозахисту населення лишається проведення постійного моніторингу вірусу пташиного грипу, аналіз епізоотичної ситуації, своєчасне виявлення інфікування тварин та ліквідації вогнищ.

    На завершення учасники обговорили план заходів з профілактики грипу птиці та план дій у випадку виявлення або підозри на захворювання птиці.





    Схожі новини
  • На Чернігівщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили пріоритетні напрямки роботи на 2020 рік
  • На Франківщині обговорять нові вимоги законодавства про рекламу
  • На Полтавщині фахівці Дердпродспоживслужби обговорили основні завдання на 2020 рік
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили проблемні питання у сфері захисту прав споживачів
  • На Житомирщині відбулися навчання щодо засад антикорупційного законодавства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили основні завдання та можливі ризики в 2020 році



16 січня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели семінар-нараду з представниками районних (міського) управлінь Дердпродспоживслужби щодо пріоритетних та основних завдань Держпродспоживслужби на 2020 рік.

У ході обговорення детальну увагу було акцентовано на питаннях проведення заходів з профілактики грипу птиці та плану дій у разі виявлення вірусу або підозри на захворювання птиці.

Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ігор Волківський зазначив, що  сьогодні високопатогенний грип птиці  залишається однією з основних проблем для світового птахівництва: крім економічних збитків, які спричиняє це захворювання птахівничій галузі, дуже важливим аспектом є небезпека для здоров'я людини, а також потенційні ризики виникнення нового пандемічного варіанту вірусу.

Продовжуючи обговорення, учасники заходу ознайомилися з етіологією зазначеного захворювання, його клінічними ознаками, схемою діагностичних досліджень, динамікою розповсюдження захворювання в Україні та у світі  в цілому упродовж останніх років.

У свою чергу в.о. начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Міщенко зазначив, що на сьогодні головним завданням для фахівців ветеринарного напрямку є  недопущення заносу збудника грипу птиці на територію України, тому важливим елементом в системі контролю заносу цього збудника та біозахисту населення лишається проведення постійного моніторингу вірусу пташиного грипу, аналіз епізоотичної ситуації, своєчасне виявлення інфікування тварин та ліквідації вогнищ.

На завершення учасники обговорили план заходів з профілактики грипу птиці та план дій у випадку виявлення або підозри на захворювання птиці.





Схожі новини
  • На Чернігівщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили пріоритетні напрямки роботи на 2020 рік
  • На Франківщині обговорять нові вимоги законодавства про рекламу
  • На Полтавщині фахівці Дердпродспоживслужби обговорили основні завдання на 2020 рік
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили проблемні питання у сфері захисту прав споживачів
  • На Житомирщині відбулися навчання щодо засад антикорупційного законодавства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.