Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба Закарпаття взяла участь у форумі бджолярів
» » Держпродспоживслужба Закарпаття взяла участь у форумі бджолярів

Держпродспоживслужба Закарпаття взяла участь у форумі бджолярів


В Закарпатській області відбувся форум бджолярів, організований Закарпатською асоціацією угорських підприємців на базі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ у м. Берегові за участю представників Головного Управління Держпродспожислужби області.

На форумі також були присутні пасічники та представники сільськогосподарських підприємств з усього району.

Присутніх було ознайомлено з низкою вимог чинного законодавства, насамперед, які стосуються проведення обробітків сільськогосподарських рослин, в т.ч. медоносних, пестицидами та окремо зупинилися на питанні загрозі для бджіл при неправильному застосування засобів захисту рослин.

Також було наголошено на необхідності своєчасного попередження пасічників про місце, час проведення обприскувань, які препарати застосовуватимуться тощо.

Окремо зупинилися на питанні проведення обробітків із застосуванням авіації, зокрема щодо можливих  ризиків, які при цьому виникають.

Крім того, на форумі йшлося і про необхідність проходження працівниками, робота яких пов'язана із застосуванням пестицидів, спеціальної підготовки та отримання допуску (посвідчення) на право виконувати такі роботи.

Зі свого боку представники сільськогосподарських підприємств зобов’язались докласти максимум зусиль, аби уникнути непорозумінь під час проведення обробітків сільгоспкультур пестицидами, своєчасно повідомляти про обприскування і застосовувати тільки ті препарати, які є безпечними для бджіл.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба та пасічники обговорили спільні дії в питаннях врегулювання актуальних проблем галузі бджільництва
  • Аграрії та пасічники обговорили нові методи сповіщення про обробку полів
  • На Кіровоградщині обговорили запобігання захворюванню бджіл та заходи при їх отруєнні
  • На Херсонщині обговорили пріоритетні напрямки із запобігання захворювань бджіл та першочергові заходи при їх отруєнні
  • Отруєння бджіл - неприпустимі явища, попередження яких є спільним завданням влади, бджолярів та сільгоспвиробників

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.