Аграрний тиждень. Україна
» » Торік на Рівненщині спостерігалась стабільна протиепізоотична ситуація
» » Торік на Рівненщині спостерігалась стабільна протиепізоотична ситуація

Торік на Рівненщині спостерігалась стабільна протиепізоотична ситуація



У 2019 році спеціалісти Головного Управління Держпродспоживслужби Рівненщини провели відповідну роботу з профілактики, діагностики і ліквідації інфекційних захворювань тварин та птиці, утримання стабільної епізоотичної ситуації, виконання державного плану моніторингових лабораторних досліджень, здійснення сервісного обслуговування худоби населення.

Про це йшлося під час засідання підсумкової колегії за 2019 рік, яке відбулося під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимира Лазарчука, керівників структурних підрозділів Головного управління та установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби.

Проведення профілактичних протиепізоотичних заходів та здійснення контролю за їх проведенням дало змогу забезпечити благополуччя тваринницьких господарств і населених пунктів області по бруцельозу, туберкульозу, сибірці, африканській чумі свиней та інших інфекційних хворобах тварин і птиці.

Було зазначено, що у 2019 році в області не зареєстровано таких захворювань як сибірка, ящур, бруцельоз, хвороба Ньюкасла, АЧС та інших особливо небезпечних захворювань, за винятком сказу. Планові дослідження на лейкоз, бруцельоз, лептоспіроз виконано на 100%.





Схожі новини
  • На Донеччині обговорили заходи з профілактики грипу птиці
  • На Херсонщині фахівцям Держпродспоживслужби провели навчання організації заходів санітарно-епідеміологічних розслідувань
  • На Закарпатті обговорили епізоотичну ситуацію в області
  • На Херсонщині обговорять питання взаємодії територіальних органів Держпродспоживслужби у сфері ринкового нагляду
  • На Буковині зроблено перші кроки в запровадженні програмного продукту «Єдиний державний реєстр ветеринарних документів»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.