У 2019 році спеціалісти Головного Управління Держпродспоживслужби Рівненщини провели відповідну роботу з профілактики, діагностики і ліквідації інфекційних захворювань тварин та птиці, утримання стабільної епізоотичної ситуації, виконання державного плану моніторингових лабораторних досліджень, здійснення сервісного обслуговування худоби населення.
Про це йшлося під час засідання підсумкової колегії за 2019 рік, яке відбулося під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимира Лазарчука, керівників структурних підрозділів Головного управління та установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби.
Проведення профілактичних протиепізоотичних заходів та здійснення контролю за їх проведенням дало змогу забезпечити благополуччя тваринницьких господарств і населених пунктів області по бруцельозу, туберкульозу, сибірці, африканській чумі свиней та інших інфекційних хворобах тварин і птиці.
Було зазначено, що у 2019 році в області не зареєстровано таких захворювань як сибірка, ящур, бруцельоз, хвороба Ньюкасла, АЧС та інших особливо небезпечних захворювань, за винятком сказу. Планові дослідження на лейкоз, бруцельоз, лептоспіроз виконано на 100%.