Аграрний тиждень. Україна
» » У минулому році знизилась кількість спалахів в дитячих колективах
» » У минулому році знизилась кількість спалахів в дитячих колективах

    У минулому році знизилась кількість спалахів в дитячих колективах


    У 2019 році знизилась кількість спалахів, які зареєстровано в організованих дитячих колективах - 76 (37,3% від усіх спалахів) із загальною кількістю постраждалих 756 осіб, проти 89 спалахів (54,6%) із загальною кількістю постраждалих 819 осіб за 2018 рік.

    На цьому наголосила т.в.о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час презентації результатів роботи у 2019 році, яка відбулась 20 лютого 2020 року.

    Упродовж оздоровчого сезону 2019 року зареєстровано 5 спалахів у закладах оздоровлення та відпочинку, постраждало всього 147 осіб, у т.ч. 139 дітей. Тоді як у 2018 році спалахи було зареєстровано у 10 закладах оздоровлення/відпочинку, постраждало 183 особи, у тому числі 159 дітей.

    Крім того, у минулому році фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у санітарно-епідеміологічних розслідуваннях 204 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань. Під час них постраждало 2568 осіб, у тому числі 1322 дітей (51,5%).

    З метою встановлення причин і умов виникнення спалахів спеціалістами територіальних органів Держпродспоживслужби проведено відповідні санітарно-епідеміологічні розслідування. У ході розслідувань встановлено, що основними причинами, які сприяли виникненню спалахів, були порушення санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів..

    Найбільшу кількість спалахів, як і в попередньому році, зареєстровано в Одеській області – 26 (проти 32 торік). На другому місці – Львівська область, де було зареєстровано 22 спалахи (проти 17 у попередньому році).

    Разом з тим, збільшилась кількість спалахів, які пов’язані з об’єктами ресторанного господарства та торгівлі: зареєстровано 78 (38,2% від усіх) спалахів із загальною кількістю захворілих 1274 осіб, у тому числі 337 дітей проти 51 спалаху (25%) з загальною кількістю захворілих 743 особи, у тому числі 138 дітей у 2018 році. У 2019 році зареєстровано 3 спалахи, які пов’язані з харчоблоками промислових підприємств та 2 - з закладами охорони здоров’я, під час яких постраждало 49 осіб, у т.ч. 29 дітей.

    Серед населення у побуті зареєстровано 45 спалахи (22%), під час яких постраждало 450 осіб, з них 236 дітей проти 23 спалахів (14%), під час яких постраждало 337 осіб, з них 139 дітей у 2018 році.

    У ході санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів та харчових отруєнь спеціалістами територіальних органів Держпродспоживслужби вживалися відповідні заходи реагування.





    Схожі новини
  • Держпродспоживслужба розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування отруєнь на буковинських весіллях
  • На Закарпатті у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку уже оздоровилося 14 тис дітей
  • На Закарпатті обговорили питання хід проведення оздоровчої компанії у регіоні
  • Кількість спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань зменшується, - Олексій Даниленко
  • У 2018 році зафіксовано менше постраждалих осіб від спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, ніж у 2017-му

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

У минулому році знизилась кількість спалахів в дитячих колективах


У 2019 році знизилась кількість спалахів, які зареєстровано в організованих дитячих колективах - 76 (37,3% від усіх спалахів) із загальною кількістю постраждалих 756 осіб, проти 89 спалахів (54,6%) із загальною кількістю постраждалих 819 осіб за 2018 рік.

На цьому наголосила т.в.о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час презентації результатів роботи у 2019 році, яка відбулась 20 лютого 2020 року.

Упродовж оздоровчого сезону 2019 року зареєстровано 5 спалахів у закладах оздоровлення та відпочинку, постраждало всього 147 осіб, у т.ч. 139 дітей. Тоді як у 2018 році спалахи було зареєстровано у 10 закладах оздоровлення/відпочинку, постраждало 183 особи, у тому числі 159 дітей.

Крім того, у минулому році фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у санітарно-епідеміологічних розслідуваннях 204 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань. Під час них постраждало 2568 осіб, у тому числі 1322 дітей (51,5%).

З метою встановлення причин і умов виникнення спалахів спеціалістами територіальних органів Держпродспоживслужби проведено відповідні санітарно-епідеміологічні розслідування. У ході розслідувань встановлено, що основними причинами, які сприяли виникненню спалахів, були порушення санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів..

Найбільшу кількість спалахів, як і в попередньому році, зареєстровано в Одеській області – 26 (проти 32 торік). На другому місці – Львівська область, де було зареєстровано 22 спалахи (проти 17 у попередньому році).

Разом з тим, збільшилась кількість спалахів, які пов’язані з об’єктами ресторанного господарства та торгівлі: зареєстровано 78 (38,2% від усіх) спалахів із загальною кількістю захворілих 1274 осіб, у тому числі 337 дітей проти 51 спалаху (25%) з загальною кількістю захворілих 743 особи, у тому числі 138 дітей у 2018 році. У 2019 році зареєстровано 3 спалахи, які пов’язані з харчоблоками промислових підприємств та 2 - з закладами охорони здоров’я, під час яких постраждало 49 осіб, у т.ч. 29 дітей.

Серед населення у побуті зареєстровано 45 спалахи (22%), під час яких постраждало 450 осіб, з них 236 дітей проти 23 спалахів (14%), під час яких постраждало 337 осіб, з них 139 дітей у 2018 році.

У ході санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів та харчових отруєнь спеціалістами територіальних органів Держпродспоживслужби вживалися відповідні заходи реагування.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування отруєнь на буковинських весіллях
  • На Закарпатті у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку уже оздоровилося 14 тис дітей
  • На Закарпатті обговорили питання хід проведення оздоровчої компанії у регіоні
  • Кількість спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань зменшується, - Олексій Даниленко
  • У 2018 році зафіксовано менше постраждалих осіб від спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, ніж у 2017-му

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.