Аграрний тиждень. Україна
» » На Закарпатті визначили першочергові заходи для забезпечення епізоотичного благополуччя на території району
» » На Закарпатті визначили першочергові заходи для забезпечення епізоотичного благополуччя на території району

На Закарпатті визначили першочергові заходи для забезпечення епізоотичного благополуччя на території району


На базі Хустського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області проходив семінар з лікарями міських та дільничних лікарень району на тему: «Забезпечення епізоотичного благополуччя на території Хустського району».

Його учасники обговорили методи профілактики інфекційних захворювань тварин, зокрема африканської чуми свиней та сказу. Лікарям ветеринарної медицини акцентували на необхідності забезпечувати дієвий контроль та нагляд за переміщенням свиней, недопущення безконтрольного переміщення живих тварин та птиці, сировини та продуктів тваринного походження без супровідних документів.

Йшлося і про важливість проведення профілактичних заходів з метою недопущення виникнення та поширення захворювань на високопатогенний грип птиці, дотриманні чітких правил, що допоможе уникнути інфікування та поширення пташиного грипу та водночас економічних збитків внаслідок зниження продуктивності і загибелі птиці.





Схожі новини
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання здійснення профілактичної роботи з недопущення поширення хвороб птиці
  • На Волині фахівці Держпродспоживслужби провели навчання щодо недопущення та профілактики пташиного грипу
  • На Донеччині обговорили питання недопущення поширення грипу птиці
  • На Чернігівщині розгорнули експозицію пересувної інформаційно-просвітницької виставки
  • Держпродспоживслужба та органи місцевого самоврядування Херсонщини працюють над покращенням епізоотичної ситуації в регіоні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.