Аграрний тиждень. Україна
» » У Кропивницькому ресторан зобов’язали усунути порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів
» » У Кропивницькому ресторан зобов’язали усунути порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів

    У Кропивницькому ресторан зобов’язали усунути порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів


    Фахівці Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили плановий захід державного нагляду (контролю) у формі інспектування потужності ресторану в м. Кропивницький. Під час перевірки встановили порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а також перебування в обігу протермінованої продукції:



    -         соус малиновий (термін придатності до 05.08.2011 року);



    -         кукурудза консервована (термін придатності до 04.04.2012 року);



    -         пікулі хрусткі мариновані (термін придатності до 17.03.2014 року);



    -         грибний бульйон (термін придатності до 13.07.2015 року);



    -         соус карамельний (термін придатності до 31.05.2017 року);



    -         оливки (термін придатності до 08.06.2017, 08.09.2017 року);



    -         вершки рослинні в балончику (18.04.2019 року);



    -         соєвий соус (термін придатності до 24.09.2019 року);



    -         кефір (термін придатності до 02.03.2020 року);



    -         сир твердий (термін придатності до 15.03.2020 року).

    До того ж в обігу перебувала продовольча сировина загальною масою 126,5 кг (м’ясо- і рибопродукти, овочі, масло), маркування якої не відповідає законодавству –  неможливо визначити кінцевий термін реалізації.

    Супровідні документи, які засвідчують походження та безпечність зазначених продуктів відсутні, що є порушенням ст. 32, 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

    За результатами перевірки, керуючись ст. 11, 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у закладі громадського харчування до усунення виявлених порушень. Також власника ресторану зобов’язали вилучити з обігу зазначену харчову продукцію.

    Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.





    Схожі новини
  • Парламент Молдови зняв обмеження на ввезення харчових продуктів, термін придатності яких до 30 днів
  • На Кіровоградщині в торгівельному закладі вилучено з обігу протерміновану продукцію
  • Рибопереробне підприємство у Кропивницькому тимчасово припинило роботу через порушення законодавства
  • Обережно, ботулізм – у київському супермаркеті виявили небезпечну рибу
  • Ветеринари врятували киян від простроченої риби та пельменів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

У Кропивницькому ресторан зобов’язали усунути порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів


Фахівці Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили плановий захід державного нагляду (контролю) у формі інспектування потужності ресторану в м. Кропивницький. Під час перевірки встановили порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а також перебування в обігу протермінованої продукції:



-         соус малиновий (термін придатності до 05.08.2011 року);



-         кукурудза консервована (термін придатності до 04.04.2012 року);



-         пікулі хрусткі мариновані (термін придатності до 17.03.2014 року);



-         грибний бульйон (термін придатності до 13.07.2015 року);



-         соус карамельний (термін придатності до 31.05.2017 року);



-         оливки (термін придатності до 08.06.2017, 08.09.2017 року);



-         вершки рослинні в балончику (18.04.2019 року);



-         соєвий соус (термін придатності до 24.09.2019 року);



-         кефір (термін придатності до 02.03.2020 року);



-         сир твердий (термін придатності до 15.03.2020 року).

До того ж в обігу перебувала продовольча сировина загальною масою 126,5 кг (м’ясо- і рибопродукти, овочі, масло), маркування якої не відповідає законодавству –  неможливо визначити кінцевий термін реалізації.

Супровідні документи, які засвідчують походження та безпечність зазначених продуктів відсутні, що є порушенням ст. 32, 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

За результатами перевірки, керуючись ст. 11, 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у закладі громадського харчування до усунення виявлених порушень. Також власника ресторану зобов’язали вилучити з обігу зазначену харчову продукцію.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.





Схожі новини
  • Парламент Молдови зняв обмеження на ввезення харчових продуктів, термін придатності яких до 30 днів
  • На Кіровоградщині в торгівельному закладі вилучено з обігу протерміновану продукцію
  • Рибопереробне підприємство у Кропивницькому тимчасово припинило роботу через порушення законодавства
  • Обережно, ботулізм – у київському супермаркеті виявили небезпечну рибу
  • Ветеринари врятували киян від простроченої риби та пельменів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.