Фахівці Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили плановий захід державного нагляду (контролю) у формі інспектування потужності ресторану в м. Кропивницький. Під час перевірки встановили порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а також перебування в обігу протермінованої продукції:
До того ж в обігу перебувала продовольча сировина загальною масою 126,5 кг (м’ясо- і рибопродукти, овочі, масло), маркування якої не відповідає законодавству – неможливо визначити кінцевий термін реалізації.
Супровідні документи, які засвідчують походження та безпечність зазначених продуктів відсутні, що є порушенням ст. 32, 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
За результатами перевірки, керуючись ст. 11, 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у закладі громадського харчування до усунення виявлених порушень. Також власника ресторану зобов’язали вилучити з обігу зазначену харчову продукцію.
Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.