Аграрний тиждень. Україна
» » На Кіровоградщині у магазинах продукти зберігали з порушенням товарного сусідства
» » На Кіровоградщині у магазинах продукти зберігали з порушенням товарного сусідства

На Кіровоградщині у магазинах продукти зберігали з порушенням товарного сусідства


Під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) в Маловисківському районі на Кіровоградщині у двох магазинах фізичних осіб-підприємців встановлено порушення товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів.

Так, у одному холодильному обладнанні розмістили копчену рибу та молочну продукцію. У морозильних камерах не розділено зберігалися м’ясна, рибна та молочна продукція, торти, масло, напівфабрикати тощо. До того ж контроль температурного режиму у холодильному обладнанні не проводився. Частина кондитерських виробів (торти, тістечка) зберігалася не у холодильному обладнанні, що може спричинити розмноження патогенних мікроорганізмів та створити загрозу для здоров’я споживачів.

У торговельних закладах не підтримують чистоту, харчові продукти не захищені від забруднення. Обладнання (полиці, холодильні вітрини) та інвентар брудні, мають пошкодження, що збільшує ризик забруднення та не дає змоги проводити чищення та дезінфекцію. Також під час перевірки встановили, що результативна боротьба зі шкідниками в магазинах не проводиться.

Торговельні заклади отримали приписи про усунення виявлених порушень, невиконання вимог припису тягне застосування штрафних санкцій. Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.





Схожі новини
  • На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби видали припис закладу громадського харчування
  • Знову порушення: ще один заклад громадського харчування на Кіровоградщині тимчасово припинив роботу
  • Рибопереробне підприємство у Кропивницькому тимчасово припинило роботу через порушення законодавства
  • За недотримання вимог безпечності харчових продуктів закарпатського підприємця оштрафовано на 42 тисячі гривень
  • На Кіровоградщині підприємця оштрафували на 42 тис грн за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.