Аграрний тиждень. Україна
» » На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби видали припис закладу громадського харчування
» » На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби видали припис закладу громадського харчування

    На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби видали припис закладу громадського харчування


    Заклад громадського харчування – піцерію в м. Знам’янка перевірили фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини.

    Під час заходу державного нагляду встановили, що в піцерії для приготування страв використовують продукцію власного домашнього виробництва (консервовані помідори, перець, огірки), що заборонено. На деякі харчові продукти відсутні супровідні документи, а в постачальників продукції не підтверджено наявність державної реєстрації або експлуатаційного дозволу.

    На потужності відсутні калібровані термометри для контролю за температурним режимом в морозильних та холодильних камерах. Сири «Фета», «Радомер», «Горгонзола» зберігаються в морозильній камері за температури -18ᴼС при вимозі виробника від +2 до +6ᴼС. Масло вершкове зберігається за температури +7ᴼС при необхідних від 0 до -5ᴼС. Паста томатна зберігається на потужності при кімнатній температурі +22ᴼС, в той час як необхідна температура зберігання не вище +8ᴼС. Недотримання температурних режимів зберігання харчових продуктів може призвести до розмноження в них мікроорганізмів та формування токсинів.

    Також встановлено порушення товарного сусідства. Так, в одній морозильній камері нерозмежовано зберігаються сире м'ясо курки, лід для коктейлів, заморожені ягоди, сир. У мийному цеху відсутнє зонування, а саме: чисті тарілки для видачі страв розміщуються на полиці поруч з контейнером для відходів.

    До того ж під час перевірки було встановлено наявність у закладі тарганів, що не підтверджує ведення боротьби зі шкідниками.

    Враховуючи все зазначене, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надало суб’єкту господарювання припис про усунення виявлених порушень, невиконання вимог якого тягне застосування штрафних санкцій. Обіг потенційно небезпечної харчової продукції в закладі було припинено. Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.





    Схожі новини
  • У Кропивницькому ресторан зобов’язали усунути порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів
  • На Кіровоградщині пекарня призупинила роботу через низку порушень законодавства
  • На Кіровоградщині в торгівельному закладі вилучено з обігу протерміновану продукцію
  • Знову порушення: ще один заклад громадського харчування на Кіровоградщині тимчасово припинив роботу
  • На Кіровоградщині підприємця оштрафували на 42 тис грн за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби видали припис закладу громадського харчування


Заклад громадського харчування – піцерію в м. Знам’янка перевірили фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини.

Під час заходу державного нагляду встановили, що в піцерії для приготування страв використовують продукцію власного домашнього виробництва (консервовані помідори, перець, огірки), що заборонено. На деякі харчові продукти відсутні супровідні документи, а в постачальників продукції не підтверджено наявність державної реєстрації або експлуатаційного дозволу.

На потужності відсутні калібровані термометри для контролю за температурним режимом в морозильних та холодильних камерах. Сири «Фета», «Радомер», «Горгонзола» зберігаються в морозильній камері за температури -18ᴼС при вимозі виробника від +2 до +6ᴼС. Масло вершкове зберігається за температури +7ᴼС при необхідних від 0 до -5ᴼС. Паста томатна зберігається на потужності при кімнатній температурі +22ᴼС, в той час як необхідна температура зберігання не вище +8ᴼС. Недотримання температурних режимів зберігання харчових продуктів може призвести до розмноження в них мікроорганізмів та формування токсинів.

Також встановлено порушення товарного сусідства. Так, в одній морозильній камері нерозмежовано зберігаються сире м'ясо курки, лід для коктейлів, заморожені ягоди, сир. У мийному цеху відсутнє зонування, а саме: чисті тарілки для видачі страв розміщуються на полиці поруч з контейнером для відходів.

До того ж під час перевірки було встановлено наявність у закладі тарганів, що не підтверджує ведення боротьби зі шкідниками.

Враховуючи все зазначене, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надало суб’єкту господарювання припис про усунення виявлених порушень, невиконання вимог якого тягне застосування штрафних санкцій. Обіг потенційно небезпечної харчової продукції в закладі було припинено. Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.





Схожі новини
  • У Кропивницькому ресторан зобов’язали усунути порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів
  • На Кіровоградщині пекарня призупинила роботу через низку порушень законодавства
  • На Кіровоградщині в торгівельному закладі вилучено з обігу протерміновану продукцію
  • Знову порушення: ще один заклад громадського харчування на Кіровоградщині тимчасово припинив роботу
  • На Кіровоградщині підприємця оштрафували на 42 тис грн за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.