Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби видали припис закладу громадського харчування
АТУ»Новини»На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби видали припис закладу громадського харчування

    На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби видали припис закладу громадського харчування


    Заклад громадського харчування – піцерію в м. Знам’янка перевірили фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини.

    Під час заходу державного нагляду встановили, що в піцерії для приготування страв використовують продукцію власного домашнього виробництва (консервовані помідори, перець, огірки), що заборонено. На деякі харчові продукти відсутні супровідні документи, а в постачальників продукції не підтверджено наявність державної реєстрації або експлуатаційного дозволу.

    На потужності відсутні калібровані термометри для контролю за температурним режимом в морозильних та холодильних камерах. Сири «Фета», «Радомер», «Горгонзола» зберігаються в морозильній камері за температури -18ᴼС при вимозі виробника від +2 до +6ᴼС. Масло вершкове зберігається за температури +7ᴼС при необхідних від 0 до -5ᴼС. Паста томатна зберігається на потужності при кімнатній температурі +22ᴼС, в той час як необхідна температура зберігання не вище +8ᴼС. Недотримання температурних режимів зберігання харчових продуктів може призвести до розмноження в них мікроорганізмів та формування токсинів.

    Також встановлено порушення товарного сусідства. Так, в одній морозильній камері нерозмежовано зберігаються сире м'ясо курки, лід для коктейлів, заморожені ягоди, сир. У мийному цеху відсутнє зонування, а саме: чисті тарілки для видачі страв розміщуються на полиці поруч з контейнером для відходів.

    До того ж під час перевірки було встановлено наявність у закладі тарганів, що не підтверджує ведення боротьби зі шкідниками.

    Враховуючи все зазначене, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надало суб’єкту господарювання припис про усунення виявлених порушень, невиконання вимог якого тягне застосування штрафних санкцій. Обіг потенційно небезпечної харчової продукції в закладі було припинено. Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.





    Схожі новини
  • На Кіровоградщині в торгівельному закладі вилучено з обігу протерміновану продукцію
  • На Кіровоградщині пекарня призупинила роботу через низку порушень законодавства
  • Знову порушення: ще один заклад громадського харчування на Кіровоградщині тимчасово припинив роботу
  • У Кропивницькому ресторан зобов’язали усунути порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів
  • На Кіровоградщині підприємця оштрафували на 42 тис грн за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби видали припис закладу громадського харчування

20 березень, Розділ Новини, переглядів 2 347

Заклад громадського харчування – піцерію в м. Знам’янка перевірили фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини.

Під час заходу державного нагляду встановили, що в піцерії для приготування страв використовують продукцію власного домашнього виробництва (консервовані помідори, перець, огірки), що заборонено. На деякі харчові продукти відсутні супровідні документи, а в постачальників продукції не підтверджено наявність державної реєстрації або експлуатаційного дозволу.

На потужності відсутні калібровані термометри для контролю за температурним режимом в морозильних та холодильних камерах. Сири «Фета», «Радомер», «Горгонзола» зберігаються в морозильній камері за температури -18ᴼС при вимозі виробника від +2 до +6ᴼС. Масло вершкове зберігається за температури +7ᴼС при необхідних від 0 до -5ᴼС. Паста томатна зберігається на потужності при кімнатній температурі +22ᴼС, в той час як необхідна температура зберігання не вище +8ᴼС. Недотримання температурних режимів зберігання харчових продуктів може призвести до розмноження в них мікроорганізмів та формування токсинів.

Також встановлено порушення товарного сусідства. Так, в одній морозильній камері нерозмежовано зберігаються сире м'ясо курки, лід для коктейлів, заморожені ягоди, сир. У мийному цеху відсутнє зонування, а саме: чисті тарілки для видачі страв розміщуються на полиці поруч з контейнером для відходів.

До того ж під час перевірки було встановлено наявність у закладі тарганів, що не підтверджує ведення боротьби зі шкідниками.

Враховуючи все зазначене, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надало суб’єкту господарювання припис про усунення виявлених порушень, невиконання вимог якого тягне застосування штрафних санкцій. Обіг потенційно небезпечної харчової продукції в закладі було припинено. Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.





Схожі новини
  • На Кіровоградщині в торгівельному закладі вилучено з обігу протерміновану продукцію
  • На Кіровоградщині пекарня призупинила роботу через низку порушень законодавства
  • Знову порушення: ще один заклад громадського харчування на Кіровоградщині тимчасово припинив роботу
  • У Кропивницькому ресторан зобов’язали усунути порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів
  • На Кіровоградщині підприємця оштрафували на 42 тис грн за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.