Аграрний тиждень. Україна
» » На Сумщині продовжується робота щодо недопущення поширення захворювання на COVID-2019
» » На Сумщині продовжується робота щодо недопущення поширення захворювання на COVID-2019

    На Сумщині продовжується робота щодо недопущення поширення захворювання на COVID-2019


    З 17 березня 2020 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області у складі робочих груп спільно з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та Національної поліції провели 6934 комісійних перевірок по контролю дотримання обмежувальних заходів та за проведенням санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів. Інформація щодо 171 об’єкта передана до ГУНП в Сумській області для застосування відповідних заходів. Працівниками поліції складено 77 протоколів. 

    Підготовлені та надіслані до виконання рекомендації щодо дотримання протиепідемічного режиму у процесі діяльності працюючих закладів продовольчої торгівлі, соціальних служб, АЗС, станцій технічного обслуговування, патрульної поліції, працівникам соціальних служб, що здійснюють патронаж сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих умовах, організаторам доставлення готових страв для медичного персоналу та за онлайн-замовленнями (кейтерінгу), а також рекомендації населенню щодо збору та видалення використаних засобів захисту.

    Забезпечено проведення комісійних перевірок 44 об’єктів централізованого та 131 – децентралізованого водопостачання. Порушення санітарного законодавства виявлено на 27 об’єктах централізованого (61,3%) та 10 об’єктах (10,2%) децентралізованого водопостачання. Досліджено 98 проб води на відповідність гігієнічним вимогам за показниками епідемічної безпеки. За результатами перевірок Держпродспоживслужбою області надано 18 приписів щодо усунення виявлених порушень, накладені 6 штрафів на керівників об’єктів водопостачання, ініційовано 12 позачергових засідань з питань ТЕБ і НС.

    24 березня 2020 року спеціалістами у містах та районах проведені перевірки 25 працюючих продовольчих ринків. У зв’язку з виявленими порушеннями, за результатами перевірок їх діяльність тимчасово зупинена рішеннями  відповідних комісій з питань ТЕБ і НС.

    Спільно з працівниками ДСНС здійснюються заходи щодо санітарно-епідеміологічного обстеження об’єктів різних форм власності щодо можливості їх використання для розгортання госпіталів, облаштування обсерваторів (ізоляторів) та місць проживання медичних працівників.

    Станом на 02 квітня 2020 року  обстежені 44 таких об’єкти. Узагальнені результати надані в міжвідомчий оперативний штаб обласної державної адміністрації.

    Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області долучилося до організації роботи 33 санітарно-карантинних постів, створених у області у зв’язку із введенням надзвичайної ситуації. Зокрема, розроблені алгоритми дій для працівників санітарно-карантинних постів, у т.ч. щодо проведення дезінфекції.

    На період роботи постів передане з управлінь Держпродспоживслужби в Сумській області та державних ветеринарних лікарень обладнання (ранцеві оприскувачі) для проведення дезінфекційних заходів та здійснюється контроль за їх.

    Поточний стан епідеміологічної ситуації враховується Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області при організації профілактичних протиепідеміологічних заходів.





    Схожі новини
  • На Закарпатті тривають перевірки з дотримання профілактичних та протиепідемічних заходів у торгових закладах
  • Фахівці Держпродспоживслужби Харківщини проводять моніторингові обстеження ринків та продовольчих магазинів
  • Держпродспоживслужба Харківщини проводить роз’яснювальну роботу щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції
  • На Херсонщині перевірили 172 суб’єкти господарювання та виявили порушників карантину
  • На Рівненщині перевірено 2137 об'єктів, які проводять торгівлю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Сумщині продовжується робота щодо недопущення поширення захворювання на COVID-2019


З 17 березня 2020 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області у складі робочих груп спільно з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та Національної поліції провели 6934 комісійних перевірок по контролю дотримання обмежувальних заходів та за проведенням санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів. Інформація щодо 171 об’єкта передана до ГУНП в Сумській області для застосування відповідних заходів. Працівниками поліції складено 77 протоколів. 

Підготовлені та надіслані до виконання рекомендації щодо дотримання протиепідемічного режиму у процесі діяльності працюючих закладів продовольчої торгівлі, соціальних служб, АЗС, станцій технічного обслуговування, патрульної поліції, працівникам соціальних служб, що здійснюють патронаж сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих умовах, організаторам доставлення готових страв для медичного персоналу та за онлайн-замовленнями (кейтерінгу), а також рекомендації населенню щодо збору та видалення використаних засобів захисту.

Забезпечено проведення комісійних перевірок 44 об’єктів централізованого та 131 – децентралізованого водопостачання. Порушення санітарного законодавства виявлено на 27 об’єктах централізованого (61,3%) та 10 об’єктах (10,2%) децентралізованого водопостачання. Досліджено 98 проб води на відповідність гігієнічним вимогам за показниками епідемічної безпеки. За результатами перевірок Держпродспоживслужбою області надано 18 приписів щодо усунення виявлених порушень, накладені 6 штрафів на керівників об’єктів водопостачання, ініційовано 12 позачергових засідань з питань ТЕБ і НС.

24 березня 2020 року спеціалістами у містах та районах проведені перевірки 25 працюючих продовольчих ринків. У зв’язку з виявленими порушеннями, за результатами перевірок їх діяльність тимчасово зупинена рішеннями  відповідних комісій з питань ТЕБ і НС.

Спільно з працівниками ДСНС здійснюються заходи щодо санітарно-епідеміологічного обстеження об’єктів різних форм власності щодо можливості їх використання для розгортання госпіталів, облаштування обсерваторів (ізоляторів) та місць проживання медичних працівників.

Станом на 02 квітня 2020 року  обстежені 44 таких об’єкти. Узагальнені результати надані в міжвідомчий оперативний штаб обласної державної адміністрації.

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області долучилося до організації роботи 33 санітарно-карантинних постів, створених у області у зв’язку із введенням надзвичайної ситуації. Зокрема, розроблені алгоритми дій для працівників санітарно-карантинних постів, у т.ч. щодо проведення дезінфекції.

На період роботи постів передане з управлінь Держпродспоживслужби в Сумській області та державних ветеринарних лікарень обладнання (ранцеві оприскувачі) для проведення дезінфекційних заходів та здійснюється контроль за їх.

Поточний стан епідеміологічної ситуації враховується Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області при організації профілактичних протиепідеміологічних заходів.





Схожі новини
  • На Закарпатті тривають перевірки з дотримання профілактичних та протиепідемічних заходів у торгових закладах
  • Фахівці Держпродспоживслужби Харківщини проводять моніторингові обстеження ринків та продовольчих магазинів
  • Держпродспоживслужба Харківщини проводить роз’яснювальну роботу щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції
  • На Херсонщині перевірили 172 суб’єкти господарювання та виявили порушників карантину
  • На Рівненщині перевірено 2137 об'єктів, які проводять торгівлю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.