З метою профілактики та недопущення розповсюдження серед населення захворювання COVID-19 спеціалісти міських, районних та міськрайонного управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області щоденно спільно з представниками міських та районних відділів Національної поліції проводять обстеження суб’єктів господарювання, діяльність яких дозволена у період карантину.
У ході проведення моніторингових обстежень звертається увага на:
- наявність відповідного маркуванням в торговому залі для забезпечення дотримання безпечних відстаней відвідувачів;
- наявність відповідної інформації для споживачів щодо кількості одночасного обслуговування в торгових/операційних залах та необхідності дотримання дистанції;
- забезпечення персоналу закладів засобами індивідуального захисту;
- наявність дезінфекційних засобів та антисептиків для рук;
- реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді.
У разі встановлення фактів порушення фахівці Служби, вживають відповідні заходи реагування.
З суб’єктами господарювання, персоналом закладів та відвідувачами проводиться роз’яснювальна робота про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та вручаються пам’ятки щодо режиму роботи закладів в умовах карантину.