Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у складі рейдових груп здійснили контроль за дотриманням санітарних норм і правил в умовах карантину на працюючих ринках обласного центру та гуртових складах, які займаються реалізацією харчової продукції. У продовж трьох днів з 09 по 13 квітня 2020 року фахівці Служби перевірили майже 150 суб’єктів підприємницької діяльності на предмет виконання ними протиепідемічних заходів.
Загалом результати комісійних перевірок свідчать, що у приміщеннях відбувається систематичне прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, вони регулярно провітрюються належним чином, є дозатори з антисептиком для обробки рук персоналу, наявні засоби індивідуального захисту. Дотримуються підприємці і вимог щодо реалізації сипучих продуктів та хлібобулочних виробів у фасованому вигляді.
Відповідним чином облаштовані також працюючі на ринках лабораторії ветсанекспертизи, працівники яких постійно контролюють дотримання підприємцями і покупцями санітарних норм та правил. У неробочий час здійснюється дезінфекція торгових приміщень за допомогою спеціальних пристроїв.
Під час здійснення контрольного нагляду на деяких об’єктах виявлені поодинокі порушення (відсутність рукавичок), які були одразу ж виправлені.