Спеціалісти Городнянського територіального управління Держпродспоживслужби у складі мобільних груп проводять постійний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів з недопущення розповсюдження COVID-19 на території району.
Під час комісійних рейдів фахівці Держпродспоживслужби звертають увагу на наявність та резерв засобів індивідуального захисту для працюючого персоналу, створення умов для миття та оброки рук антисептиком, наявність дезінфікуючих засобів та їх використання відповідно до методичних рекомендацій, передбачених виробниками щодо концентрації, експозиції та порядку приготування, дотримання безпечної відстані між відвідувачами (наявність нанесеного маркування або спеціальних позначок), розміщення інформаційних плакатів з рекомендаціями щодо запобігання інфікуванню та поширенню СOVID-19, дотримання кількості відвідувачів відповідно до наданих раніше рекомендацій.
Також звертається особлива увага на діяльність дрібнороздрібної торговельної мережі та виїзної торгівлі, зокрема реалізації продовольчих товарів за умов дотримання санітарних норм і правил, а також температурного режиму, зберігання та продажу цих товарів, транспортування, забезпечення миючими і дезінфікуючими засобами, антисептиками для рук, спецодягом та засобами індивідуального захисту.
Перевіряються умови реалізації продуктів харчування, що потребують обов’язкового фасування.