Упродовж квітня спеціалісти Ріпкинського територіального управління Держпродспоживслужби, що на Чернігівщині, спільно з працівниками районного відділу поліції проводили додатковий контроль продуктових магазинів стосовно посилення дезінфекційного режиму в торговельній мережі.
Загалом перевірено 194 об’єкти торгівлі, які належать 86 суб’єктам господарювання, під час додаткового контролю виявлено недоліки у 35 суб’єктів господарювання, всі порушення усунуті.
Щоденно здійснюється моніторинг цін на соціально значущі продукти харчування у закладах торгівлі селища Ріпки, проведено комісійне обстеження готелю «Дружба», що в районному центрі.
Протягом місяця до Ріпкинської міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло 535 зразків змивів, відібраних на 54 об’єктах торгівлі для здійснення контролю якості дезінфекції. Позитивних результатів не виявлено.
Також фахівці структурного підрозділу Держпродспоживслужби у районі провели дезінфекцію 50 одиниць автотранспортних засобів для перевезення продуктів харчування.
У свою чергу спеціалісти Козелецького територіального підрозділу Держпродспоживслужби у складі мобільних груп, до яких входять представники правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування, щодня беруть участь у спільних заходах моніторингу у закладах торгівлі, котрі реалізують продукти харчування на території району.
Під час таких виїздів фахівці відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і відділу за дотриманням санітарного законодавства проводять роз’яснювальну роботу з операторами ринку стосовно виконання ними вимог протиепідемічних заходів, своєчасно повідомляють про зміни до урядових постанов, котрі діють під час карантинних обмежень.
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше