Аграрний тиждень. Україна
» » Відбувся «медовий» онлайн-марафон
» » Відбувся «медовий» онлайн-марафон

    Відбувся «медовий» онлайн-марафон



    Фахівці Держпродспоживслужби у рамках вебінару для бджолярів «Медовий марафон: Додана вартість у медовому бізнесі та криза, як час можливостей» взяли участь в обговоренні актуальних питань роботи галузі бджільництва.

    Захід був організований Комітетом підприємців АПК при ТПП України та компанією «Медові Брати» за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

    Участь в обговоренні взяли директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль, керівник експертної групи у сфері безпечності харчових продуктів Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінекономрозвитку Наталія Щирова, експерти проекту UHBDP, представники бізнес-спільноти.

    У рамках онлайн-зустрічі були проаналізовані чинні вимоги до бджолярів, зокрема до переробних потужностей, розглядався досвід роботи проекту UHBDP, дані роз’яснення щодо того, як стати оператором ринку, а також щодо передбачених законодавством вимог до якості та безпечності продукції.

    Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби наголосив, що первинне виробництво (пасіка) харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язана з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва (відкачування меду) підлягає державній реєстрації та внесення таких операторів ринку до Державного реєстру. При цьому він додав, що наразі форма заяви про державну реєстрацію не передбачає деталізацію первинного виробництва, тому на даному етапі складно визначити наявну кількість пасічників та місце розміщення їх пасік.

    Окрема увага під час обговорення була приділена питанню загибелі бджіл під час обробки фермерами полів агрохімікатами та пестицидами. Борис Кобаль зауважив, що, незважаючи на проведену роботу з фермерами і пасічниками в поточному році, питання загибелі бджолосімей внаслідок застосування пестицидів при обробці полів залишається актуальним. Найбільш проблемними регіонами наразі є Чернігівська та Житомирська області.





    Схожі новини
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання здійснення профілактичної роботи з недопущення поширення хвороб птиці
  • Керівництво Держпродспоживслужби візьме участь у прес-конференції «СТОП Фальсифікат. МЕД»
  • У Вінниці Держпродспоживслужба та оператори ринку обговорили питання безпечності виробництва харчової продукції
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Фахівці Держпродспоживслужби та представники молочного бізнесу проаналізували зміни законодавства в галузі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Відбувся «медовий» онлайн-марафон



Фахівці Держпродспоживслужби у рамках вебінару для бджолярів «Медовий марафон: Додана вартість у медовому бізнесі та криза, як час можливостей» взяли участь в обговоренні актуальних питань роботи галузі бджільництва.

Захід був організований Комітетом підприємців АПК при ТПП України та компанією «Медові Брати» за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Участь в обговоренні взяли директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль, керівник експертної групи у сфері безпечності харчових продуктів Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінекономрозвитку Наталія Щирова, експерти проекту UHBDP, представники бізнес-спільноти.

У рамках онлайн-зустрічі були проаналізовані чинні вимоги до бджолярів, зокрема до переробних потужностей, розглядався досвід роботи проекту UHBDP, дані роз’яснення щодо того, як стати оператором ринку, а також щодо передбачених законодавством вимог до якості та безпечності продукції.

Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби наголосив, що первинне виробництво (пасіка) харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язана з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва (відкачування меду) підлягає державній реєстрації та внесення таких операторів ринку до Державного реєстру. При цьому він додав, що наразі форма заяви про державну реєстрацію не передбачає деталізацію первинного виробництва, тому на даному етапі складно визначити наявну кількість пасічників та місце розміщення їх пасік.

Окрема увага під час обговорення була приділена питанню загибелі бджіл під час обробки фермерами полів агрохімікатами та пестицидами. Борис Кобаль зауважив, що, незважаючи на проведену роботу з фермерами і пасічниками в поточному році, питання загибелі бджолосімей внаслідок застосування пестицидів при обробці полів залишається актуальним. Найбільш проблемними регіонами наразі є Чернігівська та Житомирська області.





Схожі новини
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання здійснення профілактичної роботи з недопущення поширення хвороб птиці
  • Керівництво Держпродспоживслужби візьме участь у прес-конференції «СТОП Фальсифікат. МЕД»
  • У Вінниці Держпродспоживслужба та оператори ринку обговорили питання безпечності виробництва харчової продукції
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Фахівці Держпродспоживслужби та представники молочного бізнесу проаналізували зміни законодавства в галузі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.