За період дії карантинних обмежень спеціалісти структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області разом з представниками Національної поліції у складі мобільних груп здійснили понад 5500 обстежень суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією продуктів харчування. Найбільше заходів контролю, зокрема, проведено у Ніжині (678) та Чернігові (582).
Під час перевірок торгових точок порушникам санітарних норм і правил зроблено майже 2200 попереджень, складено 36 протоколів.
Крім того, фахівці Держпродспоживслужби здійснювали контроль якості дезінфекції у закладах торгівлі. Загалом в області проведено лабораторні дослідження 524 зразків змивів з різних поверхонь в торгових приміщеннях. У 20 випадках виявлені відхилення за якісними показниками. Суб’єкти господарювання, які припустились порушень, отримали відповідні приписи від державних інспекторів.