Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Європейці заміщують червоне м’ясо птицею та рибою
АТУ»Новини»Європейці заміщують червоне м’ясо птицею та рибою

    Європейці заміщують червоне м’ясо птицею та рибою


    Європейці заміщують червоне м’ясо птицею та рибою

     Жителі більшості європейських краї поступово скорочують обсяги споживання м’яса, або ж переходять зі свинини та яловичини на птицю та рибу. Так, наприклад, минулого року більш ніж на кілограм скоротилось середньорічне споживання м’яса у Іспанії та Великобританії. Також поступово змінюють харчові звички й бельгійці.


     
    В 2019 році роздрібні продажі свіжого червоного м’яса в Бельгії зменшились на 3%. Жителі країни все частіше чергують червоне м’ясо з птицею, рибою та вегетаріанськими стравами. Про це свідчать дані дослідження компанії GfK Belgium.
     
    Червоне м’ясо (свинина, яловичина, телятина, баранина і кінське м’ясо) продовжує займати важливе місце в раціоні бельгійців. Домашнє споживання свіжого червоного м’яса зменшилося на 3% до 16,4 кілограмів на душу населення у 2019 році, або до 315 грамів на тиждень.
     
    Крім свіжого червоного м’яса, середньостатистичний бельгієць минулого року також придбав 8,4 кг свіжої птиці та дичини, 4,6 кг свіжої риби та морепродуктів, а також 0,35 кг веганських замінників м’яса. У перспективі в структурі споживання зростатиме частка птиці та рослинних замінників м’яса.
     
    Також дослідження показало бельгійці почали частіше цікавитися країною походження м’яса. У 2013 році це цікавило 52% жителів країни, а в 2019 – 61%.
    72% жителів Бельгії їдять м’ясо 1 – 5 разів на тиждень (червоне м’ясо та птицю та дичину), 19% їдять м’ясо частіше, а 9% їдять рідше або ніколи. 75% м’яса та м’ясопродуктів бельгійці споживають вдома, а близько 25% – в ресторанах та інших місцях громадського харчуання.
     
    Meat-Inform





    Схожі новини
  • Українці їдять втричі менше свинини, ніж жителі ЄС
  • Китайці стали головними споживачами червоного вина в світі
  • Китайці стали головними споживачами червоного вина в світі
  • В яких країнах їдять найбільше м’яса?
  • Дослідження: популяризація вегетаріанства майже не впливає на продажі м’яса

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Європейці заміщують червоне м’ясо птицею та рибою

11 червень, Розділ Новини, переглядів 1 923

Європейці заміщують червоне м’ясо птицею та рибою

 Жителі більшості європейських краї поступово скорочують обсяги споживання м’яса, або ж переходять зі свинини та яловичини на птицю та рибу. Так, наприклад, минулого року більш ніж на кілограм скоротилось середньорічне споживання м’яса у Іспанії та Великобританії. Також поступово змінюють харчові звички й бельгійці.


 
В 2019 році роздрібні продажі свіжого червоного м’яса в Бельгії зменшились на 3%. Жителі країни все частіше чергують червоне м’ясо з птицею, рибою та вегетаріанськими стравами. Про це свідчать дані дослідження компанії GfK Belgium.
 
Червоне м’ясо (свинина, яловичина, телятина, баранина і кінське м’ясо) продовжує займати важливе місце в раціоні бельгійців. Домашнє споживання свіжого червоного м’яса зменшилося на 3% до 16,4 кілограмів на душу населення у 2019 році, або до 315 грамів на тиждень.
 
Крім свіжого червоного м’яса, середньостатистичний бельгієць минулого року також придбав 8,4 кг свіжої птиці та дичини, 4,6 кг свіжої риби та морепродуктів, а також 0,35 кг веганських замінників м’яса. У перспективі в структурі споживання зростатиме частка птиці та рослинних замінників м’яса.
 
Також дослідження показало бельгійці почали частіше цікавитися країною походження м’яса. У 2013 році це цікавило 52% жителів країни, а в 2019 – 61%.
72% жителів Бельгії їдять м’ясо 1 – 5 разів на тиждень (червоне м’ясо та птицю та дичину), 19% їдять м’ясо частіше, а 9% їдять рідше або ніколи. 75% м’яса та м’ясопродуктів бельгійці споживають вдома, а близько 25% – в ресторанах та інших місцях громадського харчуання.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Українці їдять втричі менше свинини, ніж жителі ЄС
  • Китайці стали головними споживачами червоного вина в світі
  • Китайці стали головними споживачами червоного вина в світі
  • В яких країнах їдять найбільше м’яса?
  • Дослідження: популяризація вегетаріанства майже не впливає на продажі м’яса

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.