Аграрний тиждень. Україна
» » В яких країнах їдять найбільше м’яса?
» » В яких країнах їдять найбільше м’яса?

    В яких країнах їдять найбільше м’яса?


    В яких країнах їдять найбільше м’яса?

     Упродовж останніх 50 років споживання м’яса у світі зростало. Якщо у 60-х роках минулого століття людство виробляло близько 70 млн. тонн м’яса, то у 2017 – вже 330 млн. тонн. Одна з причин такої тенденції – зростання кількості населення. Але за цей час кількість людей не зросла аж в п’ять разів. Ще однією причиною є зростання рівня доходів. Тому сьогодні найбільше м’яса на душу населення споживають переважно в розвинутих країнах.


     
    У 2013 році (останній рік, за який статистичні дані майже всіх країн є у вільному доступі), США та Австралія очолили таблиці щорічного споживання м’яса. Жителі обох країн в середньому їдять від 100 до 150 кілограмів м’яса на рік – це еквівалент 50 курей або півкорови. Більше 100 кілограмів на рік споживають також жителі Нової Зеландії та Аргентини.
     
    Фактично, високий рівень споживання м’яса можна побачити на Заході, оскільки в більшості країн Західної Європи споживання становить від 80 до 90 кг м’яса на людину. Споживання м’яса в Україні майже не відрізняється від середньоєвропейського – від 50 до 100 кілограмів на рік.
     
    З іншого боку, мешканці бідних країн споживають надто мало м’яса. Так, наприклад, житель Ефіопії споживає всього 7 кг м’яса та м’ясопродуктів на рік, Руанди – 8 кг, Нігерії – 9 кг. Це в 10 разів менше за середньостатистичного європейця.

    Утім все популярнішим стає відмовлятися від продуктів тваринного походження. Британці, іспанці та жителі інших розвинутих країн скорочують споживання м’яса. Це відбувається через турботу про довкілля та здоров’я. Учені доводять, що промислове тваринництво забруднює навколишнє середовище і пришвидшує глобальне потепління. Утім, планета не буде страждати від цього, якщо люди споживатимуть не більше 70 грамів червоного м’яса на тиждень та не більше 200 грамів птиці.
     
    Meat-Inform





    Схожі новини
  • Основні тенденції експорту м’ясної продукції
  • Українці почали їсти більше м’яса, ніж ковбасних виробів
  • Азаров нарікає, що українці їдять мало м'яса
  • Цього року українці споживають майже на 16% більше молока, ніж торік – Укрмолпром
  • Споживання молокопродуктів зменшилося до 204,9 кг на душу населення в 2011

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В яких країнах їдять найбільше м’яса?


В яких країнах їдять найбільше м’яса?

 Упродовж останніх 50 років споживання м’яса у світі зростало. Якщо у 60-х роках минулого століття людство виробляло близько 70 млн. тонн м’яса, то у 2017 – вже 330 млн. тонн. Одна з причин такої тенденції – зростання кількості населення. Але за цей час кількість людей не зросла аж в п’ять разів. Ще однією причиною є зростання рівня доходів. Тому сьогодні найбільше м’яса на душу населення споживають переважно в розвинутих країнах.


 
У 2013 році (останній рік, за який статистичні дані майже всіх країн є у вільному доступі), США та Австралія очолили таблиці щорічного споживання м’яса. Жителі обох країн в середньому їдять від 100 до 150 кілограмів м’яса на рік – це еквівалент 50 курей або півкорови. Більше 100 кілограмів на рік споживають також жителі Нової Зеландії та Аргентини.
 
Фактично, високий рівень споживання м’яса можна побачити на Заході, оскільки в більшості країн Західної Європи споживання становить від 80 до 90 кг м’яса на людину. Споживання м’яса в Україні майже не відрізняється від середньоєвропейського – від 50 до 100 кілограмів на рік.
 
З іншого боку, мешканці бідних країн споживають надто мало м’яса. Так, наприклад, житель Ефіопії споживає всього 7 кг м’яса та м’ясопродуктів на рік, Руанди – 8 кг, Нігерії – 9 кг. Це в 10 разів менше за середньостатистичного європейця.

Утім все популярнішим стає відмовлятися від продуктів тваринного походження. Британці, іспанці та жителі інших розвинутих країн скорочують споживання м’яса. Це відбувається через турботу про довкілля та здоров’я. Учені доводять, що промислове тваринництво забруднює навколишнє середовище і пришвидшує глобальне потепління. Утім, планета не буде страждати від цього, якщо люди споживатимуть не більше 70 грамів червоного м’яса на тиждень та не більше 200 грамів птиці.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Основні тенденції експорту м’ясної продукції
  • Українці почали їсти більше м’яса, ніж ковбасних виробів
  • Азаров нарікає, що українці їдять мало м'яса
  • Цього року українці споживають майже на 16% більше молока, ніж торік – Укрмолпром
  • Споживання молокопродуктів зменшилося до 204,9 кг на душу населення в 2011

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.