У червні 2020 року сировари України відчутно наростили виробництво твердих сирів – на 9% більше в порівнянні з попереднім місяцем.
Про це зазначається з посиланням на дані Держстату.
Зазначається, що, за звітний період, сироварні країни виробили 10,5 тис. тонн сичужних та напівтвердих сирів та сирних продуктів.
Зростання відбулося за рахунок справжніх сирів. Їх в Україні виготовлено 7 тис. тонн, що на 17% більше, ніж у попередній період. Сирних продуктів зварили лише близько 2,3 тис. тонн.
Як повідомлялося раніше, у с. Шевченкове Конотопсього району відкрили новий сучасний цех з виробництва сиру, який за добу переробляє 1 тонну молока. Загалом потужність підприємства розрахована на 3 тонни молока за добу.
ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні
agroconf.org