Компетентний орган Республіки Сінгапур акредитував п’ять українських виробників свинини і м’яса птиці для експорту продукції - Держпродспоживслужба
Компетентний орган Республіки Сінгапур вперше за довгий час акредитував українських виробників свинини і м’яса птиці для експорту продукції. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Експорт було обмежено внаслідок спалаху АЧС, який спостерігався як в Україні, так і в багатьох інших країнах світу.
Наразі, згідно з інформацією Singapore Food Agency (орган, який видає дозволи на експорт), акредитацію отримали п’ять українських виробників:
Крім того, акредитацію на експорт до Сінгапуру яєць і продуктів їх переробки мають ще два українських виробника:
Як підкреслили у Держпродспоживслужбі, це перший крок для відкриття світового ринку для української свинини. Результату вдалося досягти завдяки співпраці з Посольством України в Республіці Сінгапур та Міністерством закордонних справ України. Суб’єкти господарювання, які мають намір експортувати перероблені продукти зі свинини, а також м’яса птиці до Сінгапуру, можуть ознайомитися з вимогами та процедурами, які необхідно для цього здійснити, на сайті служби.
Джерело: Landlord.
Джерело: Usba.com.ua