На 26% зросли обсяги виробництва свіжого м’яса птиці в Казахстані
08 September, Розділ Новини, переглядів 1 605
За січень-липень 2020 року в Казахстані виробництво свіжого або охолодженого м’яса птиці досягло 60,5 тис. тонн. Це на 26,2% більше, ніж за той же період 2019 року. Виробництво мороженого м’яса птиці також зросло – на 8,9%, до 66,5 тис. тонн.
Найбільші обсяги виробництва білого м’яса сконцентровані в Алматинській, Акмолинської і Східно-Казахстанської областях. До кінця поточного року одне з великих підприємств крани, ТОВ “Макінська птахофабрика”, збільшить виробничу потужність з 25 тис. до 50 тис. тонн м’яса в рік. Це дозволить Казахстан прискорити нарощування потужностей галузі птахівництва.
В рамках реалізації завдань з імпортозаміщення в Казахстані в 2020 році будуть введені в експлуатацію ще 8 м’ясних птахофабрик. У першому півріччі вже запущені дві м’ясні птахофабрики – ТОВ “Шимкент кус” (Туркестанская область) і ТПК “КазАгрос” (Костанайська область). Решта шість птахофабрик запрацюють до кінця року.
Країна поступово відмовляється від імпортної курятини, тому, попри зростання обсягів виробництва, на внутрішньому ринку Казахстану в серпні ціна на курятину була на 4,6% вищою, ніж роком раніше.
Meat-Inform
Схожі новини
Подвоїти обсяги виробництва курятини планують в КазахстаніВ Казахстані зростає виробництво та споживання м’ясаВиробництво основних видів м'яса зрословиробництво основних видів м'яса зрослоВиробництво свинини в Україні скорочується