Аграрний тиждень. Україна
» » Штучне м’ясо, створене у лабораторії, почнуть масово виробляти та продавати
» » Штучне м’ясо, створене у лабораторії, почнуть масово виробляти та продавати

Штучне м’ясо, створене у лабораторії, почнуть масово виробляти та продавати


Агентство з продовольства Сінгапуру схвалило продаж курячого м’яса американської компанії Eat Just, яке виробили в лабораторних умовах. Про це повідомляє Businesswire, пише  agronews.ua.

Штучну курку використовуватимуть для виробництва нагетсів. Спершу штучна курка під брендом Good Meat з’явиться в ресторанах, а потім в магазинах.

Щоб виробити штучне м’ясо, фахівці компанії взяли клітини курей шляхом біопсії, а потім культивували їх в біореакторах, з’єднавши з запатентованою сумішшю з білків, амінокислот, мінералів, цукрів, солей та інших поживних речовин. Вихідні клітини отримують з м’язових клітин курей, а додані в реактор поживні речовини — з рослин.

Виробник стверджує, що штучна курка за поживністю не поступається звичайному м’ясу, але у неї є перевага, яка полягає в тому, що при її виробництві не використовують антибіотики.

У компанії кажуть, що культивована курка буде коштувати дорожче за звичайне м’ясо, але зі збільшенням виробництва Eat Just розраховує знизити ціни.

Сінгапур став першою країною, яка схвалила продаж штучного м’яса.  

Джерело: Usba.com.ua





Схожі новини
  • Нагетси для KFC друкуватимуть на 3D-принтері
  • МХП: антибіотики застосовуються лише для лікування птиці
  • Штучний бекон виготовили британські вчені
  • Чи справді штучне м’ясо – екологічно чиста альтернатива звичайному?
  • Геномодифікована продукція може потрапити на якійсь стадії навіть у готову імпорту ковбасу, - розповіла аналітик Марія Колесник

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.